Itt a váratlan orosz üzenet a német kancellárnak

Ukrajna, Ukrán, Orosz, Oroszország, háború, konfliktus, 2023.12.15.,
A Ukrainian tank fires during a military drill not far from the front line in the Bakhmut direction, in the Donetsk region, on December 15, 2023, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by Anatolii Stepanov / AFP)
Vágólapra másolva!
Ahogy megírtuk, a német gazdák traktoros felvonulásaival és útblokádjaival kezdetét vette a tiltakozások hete Németországban: elsősorban a baloldali-liberális kormány megszorító intézkedései ellen tüntetnek, és így közvetve Németország Ukrajna-politikája ellen is. Most az orosz vezető ironikus üzenettel reagált a német gazdatüntetésre.
Vágólapra másolva!

A Mandiner szemléje szerint Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, az orosz biztonsági szolgálat helyettes vezetője a fejleményekre az X-en reagált:

Hozzátette:

Teljesen megbénulhat Németország

Mint arról már korábban beszámoltunk, a gazdatüntetések után szerdán kezdődhet az eddigi leghosszabb mozdonyvezetősztrájk Németországban. Péntekig az országban szinte teljesen leállhat a vasúti forgalom, és egyelőre nem látszik a bérvita rendezése. A Deutsche Bahn jelezte, hogy a kevés megmaradó járaton hosszabb vonatokat indítanak, hogy minél több utast el tudjanak szállítani.