DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 14. kedd
F1

Alakul a McLaren: munkába álltak a riválisoktól elcsábított mérnökök

Hivatalosan is munkába álltak Wokingban a McLaren 2023-as mérnökszerzeményei, miután letöltötték kertészkedési szabadságukat.

David Sanchez és Rob Marshall végre hivatalosan is munkába állhattak a McLarennél, miután letöltötték az ún. kertészkedési szabadságukat, miután távoztak előző csapatuktól.

A jeles eseményről maga Zak Brown osztott meg egy képet az X-en, ahol a McLaren magasabb pozícióban lévő beosztottjaival fényképezték le az ügyvezető igazgatót.



Az egyik fő változás a csapat életében az volt a tavalyi szezon kezdetén, hogy James Key távozott Wokingból, 2023 márciusában pedig bejelentették, hogy elcsábították a Scuderiától David Sanchezt, aki január 1-jén állt munkába a McLarennél, mint az autókoncepcióért és teljesítményért felelős technikai igazgató.

A másik komoly érkező Rob Marshall volt, akinek szerződtetését tavaly májusban erősítették meg Brownék, a Red Bulltól érkező szakember Sanchezhez hasonlóan Újév napján állt munkába Wokingban.

Marshall – Sanchezhez és Peter Podromouhoz hasonlóan – a technikai végrehajtó csapat tagja lesz, és közvetlenül a csapatfőnöknek, Andrea Stellának fog majd jelenteni az eseményekről. A Red Bullnál Marshall 17 évet töltött korábban, így számára hatalmas változás lesz a McLarennél dolgozni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: