Váratlan fordulat a botrányos, új EU-s jogosítványok ügyében

jogosítvány vezetői engedély nyomda elalvás veszélyei kormány mögött
Budapest, 2012. március 9. Új grafikájú, Magyarország feliratú vezetői engedélyek a Pénzjegynyomdában. MTI Fotó: Pénzjegynyomda
Vágólapra másolva!
Sikeres volt a Magyar Autóklub közbenjárása a B kategóriás jogosítványokkal kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

A Magyar Autóklub (MAK) és az FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) novemberben felhívta a figyelmet az Európai Parlamentben (EP) zajló, a vezetői engedélyekről szóló irányelv felülvizsgálatával kapcsolatos zöldpárti javaslatok terheire és veszélyeire.

Az EP Közlekedési és Idegenforgalmi Szakbizottságának (TRAN) elnöke, Karima Delli tervezetében előirányozta a B kategória felosztását és egy új B+ kategória bevezetését: a javaslat szerint a jövőben az 1,8 tonna össztömeg feletti járműveket csak kétéves B kategóriás jogosítvány birtokában, 21 éves kor felett, és egy újabb jogosítvány megszerzése után lehetett volna vezetni.

A MAK levélben fordult a szakbizottság magyar EP-képviselőihez és az FIA-val együtt kérte a B+ kategória bevezetésére vonatkozó javaslat elutasítását, mert az komoly anyagi és gyakorlati terhet róna a lakosságra, az autóval dolgozókra és akadályozná a környezetvédelmi célkitűzéseket.

Az EU Tanácsa által elfogadott javaslatba végül nem került be a B+ kategória bevezetése.

A Tanács megtartotta a Bizottság javaslatának általános irányvonalát, de számos változtatást is tett.