Hirdetés

CES 2024: combos kompakt AIO-k is akadtak az Enermax hátizsákjában

A cég egy "szimpla", meg egy HEDT CPU-khoz való típussal jelentkezett, és az előbbi leválasztható LCD kijelzőt kapott.

Az Enermax a készre szerelt vízhűtések halmazában két újoncot prezentált az épp folyamatban lévő CES-en, amelyek közül az egyik elvileg az első olyan megoldás a kategóriában, amit  rendszerinformációk kiíratásának céljából  blokkra csúsztatható LCD kijelzővel láttak el.


[+]

Az említett konstrukció a 240, illetve 360 mm-es radiátorral választható, RGB-s ventilátorokkal érkező Aquaflo LCD termékcsalád, aminek nagyobbik képviselőjét 400 wattos TDP kiszolgálására hitelesítették. Az ominózus képernyő mágnessel rögzül a helyére (vagy bármilyen mágneses fémfelületre), azonban a hátulján van egy támaszték, így az asztalunkra is állíthatjuk őkelmét. Azt egyelőre nem tudni, hogy a csöpp megjelenítő miképp jut a különböző adatokhoz – nem kizárt valamiféle vezeték nélküli protokoll használata.


[+]

A kétkamrás pumpa középre helyezett beömlőjének (CCI – Central Coolant Inlet) átmérőjét megnövelték, de az áramoltatási dizájnját sem hagyták érintetlenül, ezért a brosúra szerint a korábbiakhoz képest akár 30 százalékkal magasabb nyomást és 20 százalékkal megemelkedett áramlási sebességet várhatunk tőle. A blokk természetesen a gyártó söntcsatornás technológiáját használja (S.C.T. – Shunt-channel Technology), és Intel LGA115x, LGA1200, LGA1700, valamint Socket AM4 és AM5 foglalatokra rakható fel.

A 240, 280, 360, továbbá 420 mm-es radiátorokkal összepárosított Liqtech XTR sorozat legcombosabb kivitele több mint 500 wattos TDP-ig vethető be, és méretes, IHS-t teljesen lefedő kontaktfelületével a Socket sTR5 tokozású AMD Ryzen Threadripper PRO, illetőleg az Intel LGA4677-es Intel Xeon processzorok számára készült.


[+]

Az EF1 pumpa óránként 450 liter folyadékot is megmozgathat, és a blokk tetejéről ezúttal sem felejtették le az apró kijelzőt, amely a CPU és GPU túlmelegedése esetén figyelmezteti a felhasználót a hardverei megfőzéséről, noha a hordozható kialakítás helyett most fixen felfogatott formában került be a képletbe. A munkaállomásokba és szerverekbe szánt modell – fentebb taglalt márkatársával egyező módon – a második negyedév során válik majd megvásárolhatóvá, ám a leendő árképzése még nem ismeretes.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés