DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 14. kedd
Hírösszefoglaló

Jegyek a Magyar Nagydíjra és a Steiner-sztori: a mai F1-es hírek

Megnyílt egy jegyvásárlás egy tribünre, még mindig központi a Steiner-téma, Button a Mercedesre tesz, dráma a Dakaron: ez történt ma.

Kezdjük a napi hírösszefoglalónkat a legfrissebb műsorunk ajánlójával: a Formula Podcast stábja részletesen átbeszélte azt, hogy mi történt Günther Steiner és a Haas kapcsolatában, mi van a háttérben, mit kell tudni a helyzetről, és hogy mit hozhat a folytatás akár a csapat, akár a távozó főnök számára. Adásunk meghallgatható a YouTube-csatornánkon:

Steinerről az említett tulajdonos, Gene Haas részletesebben is beszélt azok után, hogy a tegnapi közleményben egyetlen mondattal említette csak a távozó csapatfőnököt. Haas szerint a gyenge eredmények miatt született meg a döntés a váltásról, és azt is kiemelte, hogy ő dobogókat szeretett volna látni az istállótól az elmúlt időszakban, ehelyett nagyrészt a mezőny végén jártak az amerikaiak az utóbbi három év során.

Ehhez kapcsolódik egy szavazásunk is: szerintetek ez volt a jó döntés, el kellett távolítani a posztjáról a rocksztár Steinert? Szavazzatok:

 

Még mindig Steiner-téma: FormulaPlusz rovatunk mai cikke az új csapatfőnököt, Ayao Komatsut mutatja be. Balogh Tamás szedte össze, hogy mit tudhatunk a japánról, a cikk ezen a linken olvasható!

 

Jegyek a 2024-es F1-es Magyar Nagydíjra

A nap fontos híre, hogy ma megnyílt a jegyvásárlás a 2024-es F1-es Magyar Nagydíj utolsó, Pit Exit tribünjére. A belépők ezen a linken vásárolhatók meg, és a Hungaroring tájékoztatása szerint olyan ütemben fogynak, hogy habozni nem nagyon érdemes annak, aki szeretne ott lenni az eseményen.

F1_2023_HUNGARORING_Day0_0033_resize



A Formula-1 2009-es világbajnoka, Jenson Button a nyeretlen 2023-as szezon ellenére úgy gondolja, hogy nem a Ferrari, hanem a Mercedes parancsolhat megálljt a Red Bull diadalmenetének. A Sky Sports egyik műsorában beszélt erről Jenson Button. "A Mercedes lehet ez a csapat! Az elmúlt tíz év róluk és a Red Bullról szólt, szóval én őket mondanám. Szeretném, ha a Ferrari is ott lenne a mixben, mondhatjuk, hogy tavaly ők voltak legközelebb a Red Bullhoz, különösen a szezon végefelé, de szerintem a Mercedes erős lesz idén."

 

Dráma a Dakaron

Rengeteg minden történt a Dakar Rali mai versenynapján, hiszen csütörtökön indult a 48 órás szuperszakasz, így a versenyzők ma eljutottak, ameddig jutottak, a maradék távot pedig holnap kell majd befejezniük, addig szervizcsapat nélkül alszanak egy kialakított táborban.

Kiesett az eddigi éllovas Yazeed Al-Rahji, műszaki hiba már nincs esélye a győzelemre Stephane Peterhanselnek, Carlos Sainz és az Audi pedig átlépte a teljes mezőnyt. A napi beszámolónk ezen a linken olvasható!

Ezen felül fontos esemény volt, hogy történt egy baleset is: a korábbi WRC-sztár Kris Meeke elakadt a mély homokban, és a mellettük lévő dűnén nagy tempóban érkező Krzysztof Hołowczyc autója telibe találta őket, ráadásul meglehetősen veszélyes módon, hiszen nagyon közel volt ahhoz, hogy a versenyzőket is elüsse. Szerencsére nem történt baj, de így Meeke kiesett, pedig esélye volt egy jó eredményre a Challenger kategóriában.

Végezetül pedig a Varga Racing Team: a magyar csapat becsülettel helytállt Mauritánia csodálatos dűnéin, így sikerrel zárta az Africa Race mai napját is. A beszámoló itt található!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: