DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 12. vasárnap
F1

A Red Bulltól igazolt magyar mérnököt az Aston Martin

Az F1-ben még a Marussiával bemutatkozó Hegedűs Andor 2014 óta dolgozott a Red Bull csapatánál.

Alighanem sokan hallottak már olvasóink közül Hegedűs Andorról, a Formula-1-ben dolgozó magyar tervezőről, azt viszont már valószínűleg kevesebben tudják, hogy alakult karrierje a Marussia megszűnését követően.

A banbury-i kiscsapatnál 2011 őszétől kezdve három éven át dolgozó fiatal magyar szakember 2014-ben Milton Keynesbe tette át a székhelyét, és a Red Bull Racinget erősítette, ahol a bokszutcai eszközök tervezőjeként dolgozik. Többek közt erről is mesélt nekünk abban az interjúban, melyet az Autósport és Formula Magazin számára készítettünk vele még korábban.



2024-ben pedig újabb fejezet kezdődik a magyar szakember számára, aki az Aston Martinnál folytatja Formula-1-es mérnöki pályafutását. Az energiaitalosok bokszutcai felszerelésére aligha lehetett panasz, hiszen 2018 óta minden évben övék volt a leggyorsabb kerékcsere, sőt, 1,82 mp-es idejükkel a világcsúcsot is megdöntötték, mígnem 2023-ban a McLaren letaszította őket a trónról.

Hegedűs Andor a 2024-es szezontól kezdve az Aston Martin vezető projekttervezőjeként fog dolgozni, s ezzel Dan Fallows aerodinamikai mérnök nyomdokaiba lép, aki 2021 végén jelentette be, hogy elhagyja a Red Bullt az Aston Martin F1-es csapatának kedvéért.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: