DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Távozásáról és jövőbeli terveiről beszélt Steiner

Günther Steiner nyitotta meg az Autosport International Show-t, ahol nyilatkozott is a színpadon arról, miként közölte vele a rossz hírt Gene Haas.

Jelen pillanatban is javában zajlik a 2024-es Autosport International Show Birminghamben, amelyet Günther Steiner nyitott meg, majd nem sokkal később egy beszédet is tartott a Haastól elküldött csapatfőnök, aki beszélt jövőbeli terveiről is.



A Haasnál nyolc évet lehúzó olasz csapatfőnök a Sky Sports kommentátorának, David Croftnak elmondott néhány részletet arról is, miként közölte vele a hírt a csapat tulajdonosa, Gene Haas:

„A két ünnep között éppen otthon voltam, amikor felhívott telefonon Gene. Közölte velem a rossz hírt, és nagyjából ennyi volt. Hogy meglepetésként ért-e? Az ilyen dolog mindig egy kicsit meglepő, de ez az ő csapata, az ő döntése volt.”

Steiner a szép időkre fog emlékezni

„Az egyik legkellemesebb emlékem a 2016-os teszt, amikor realizálódott ez az egész. Ott hittük el csak igazán, hogy tényleg megtörténik, van egy Formula-1-es csapatunk, valósággá vált az álmunk. Természetesen az első pontszerzést sem felejtjük el soha, de rengeteg szép emlékem marad a csapatról, többek között Kevin pole-pozíciója Brazíliában.”

Hogyan tovább?

David Croft nekiszegezte a kérdést Steinernek, hogy továbbra is szeretne-e a Formula-1-ben maradni, mire az olasz szakember így válaszolt:

„Nem is tudom… Ha a Formula-1 akar engem, akkor biztosan” – ezt kitörő üdvrivalgás fogadta a jelenlévők részéről. „Az igazság az, hogy szívesen dolgoznék a Formula-1-nek is, de jobban szeretem, mikor hétről hétre új kihívások várnak rám és láthatom, mivé fejlődünk.”

„Nem egészen tíz évig voltam a Haasnál, ez egy nagyon hosszú tíz év volt, szóval nem fogok elkapkodni semmit, most alighanem ki fogom élvezni, hogy nincs semmi teendőm. A feleségem már be is fogott mindenféle házimunkára.”

„Viccet félretéve, csak azért nem akarok a Formula-1-ben vagy a Formula-1-nek dolgozni, hogy itt legyek, inkább valami olyan állást szeretnék, amit a magaménak érezhetek és a szívem-lelkem bele tudom tenni.”

Ezt követően szóba jött az is, hogy az utóbbi években a Haas egyre lejjebb süllyedt a mezőnyben, Steiner elmondta, hogy szerinte ennek mi lehet az oka. „Amikor tíz évvel ezelőtt bejelentettük, hogy jövünk az F1-be, még teljesen más világ volt. A Haas üzleti modellje akkoriban jobban működött.”

Tudvalévő, hogy a Haas a Ferraritól vásárol meg minden alkatrészt, amit a szabálykönyv engedélyez, ez pedig a csapat érkezésekor a többi kisebb istállónak nagyon is szúrta a szemét, mára azonban már nem annyira sikeres a Haas üzleti modellje, mint 2016-ban volt.

„Azóta rengeteget változott a Formula-1, a Covidot követően óriási változások mentek végbe, és ma már semmi sem úgy működik, ahogyan annak idején.”

Szerintetek jól döntött Gene Haas, hogy menesztette Günther Steinert?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: