DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Steinernek fáj, hogy el sem köszönhetett a csapattól

Az Autosport International megnyitóján köszönte meg a Haas távozó F1-es vezére a csapattagok munkáját és a rajongók támogatását.

Néhány napja jelentette be a Haas, hogy 2024-ben immár nem Günther Steiner, hanem az eddigi mérnökigazgató, Ayao Komatsu irányítja az amerikai Formula-1-es istállót.

A nyolc szezon után távozó excsapatfőnök nyitotta meg szombaton az Autosport Internationalt, így ott volt lehetősége először beszélni a távozásának híre óta. Steiner elmondta, hogy Gene Haas tulajdonos egy telefonhívás formájában tudatta a döntését, miszerint nem hosszabbítanak vele, de emellett beszélt arról is, hogy maradna-e az F1-ben és miért nem működhet a jelenlegi Formula-1-ben az általuk alkalmazott koncepció.

f1-steiner-haas-1



Mielőtt azonban mindezekre rátért volna, a Sky Sports F1 kommentátorának, David Croftnak az első kérdését megkerülve megragadta a lehetőséget, hogy elköszönjön a Haas csapattagjaitól – egyúttal megerősítve azokat az értesüléseket is, miszerint erre nem volt módja a távozásakor:

„Kezdhetek valamivel az én szempontomból? Nem volt lehetőségem köszönetet mondani néhány embernek, amikor elhagytam a Haas F1-es csapatát. Csak szeretnék köszönetet mondani minden csapattagnak, akitől nem tudtam rendesen elbúcsúzni, amikor távoztam. Úgyhogy ilyen módon teszem ezt most meg.”

„Emellett szeretnék köszönetet mondani az összes rajongónak is, aki támogatott minket, amíg ott voltam, fantasztikus volt. Köszönet mindenkinek a támogatásért, amit kaptam és kapok, nagyra értékelem” – tette hozzá a Netflix Drive to Survive című dokumentumfilm-sorozata révén óriási rajongótáborra és népszerűségre szert tevő Steiner.

f1-steiner-haas-2

„Igen, fáj, hogy nem köszönhettem el, de mind ismernek engem és mind tudják, hogy értékelem, amit csináltak. Mindig a legjobb, ha nekik mondjuk ezt el, jó lenne elmondani nekik, hogy ’hé, srácok, köszönet mindazért, amit a csapatért tettetek’.”

Steiner és a Haas szakításának hátteréről itt írtunk hosszabban, de a Formula Podcast idei első adásában is részletesen kiveséztük a történteket:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: