DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
F1

Toto Wolff három évre aláírt a Mercedesszel

Ezzel az új kontraktussal 2026 végéig maradhat a Mercedes F1-es csapatának élén.

A La Gazzetta dello Sport és a The Telegraph számolt be arról, hogy Toto Wolff további három évig marad a Mercedes F1-es istállójánál. Az osztrák a csapatfőnöki pozíciója mellett az istálló egyharmados tulajdonosa is egyben.

az értesülések szerint a most aláírt új kontraktusával 2026 végéig marad a jelenlegi pozíciójában, vagyis csapatfőnökként, hiszen hiába társtulajdonos, a kinevezése neki is a szerződésekhez kötött.

Wolff korábban tett már arra utalást, hogy nem akar mindig aktív csapatfőnök lenni, és később eljöhet az a pont, amikor a napi ügyeket másra bízza, azokkal más foglalkozik helyette. 2023-ban Jerome d'Ambrosio csatlakozása sokak szerint már ennek volt bizonyos fokú előjele.

ATP_F1_4819_20230728_BELGIUM_Stiefel_resize_2



A Mercedesnél pedig a jelek szerint már gondolnak a jövőre, hiszen a mögöttünk hagyott szezonban hosszabbítottak szerződést Lewis Hamiltonnal és George Russell-lel is, mindketten 2025 végéig szóló kontraktust írtak alá a csillagosokkal.

A csapat az utóbbi két év sikertelensége után nagyon szeretne a jelenlegi formációval még egyszer visszajutni a csúcsra, erről Hamilton és a most hosszabbító Wolff is többször beszélt már.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: