Média

A szlovén elnök saját podcast-sorozatot indított

Neves szlovénekkel és külföldi vendégekkel készít majd interjúkat.

2024.01.15 10:49MTI

Saját podcast-sorozatot indított Natasa Pirc Musar szlovén elnök, tervei szerint neves szlovénekkel és külföldi vendégekkel készít majd interjúkat - adta hírül a helyi média.

"Fontosnak tartom, hogy hozzáértő emberek segítségével tágítsuk mindenki látókörét Szlovéniában" - mondta első podcastjának bevezetőjében az államfő, amely hétfő reggel került adásba.

Reményét fejezte ki, hogy olyan témákat vitathatnak meg nyilvánosan, amelyekből kiderül, társadalomként mit csinálnak rosszul a szlovének, és mit tehetnek a dolgok jobbá tétele érdekében mindenki számára.

Első vendége Reneta Salecl, Szlovénia egyik legismertebb filozófusa volt. A mai korra jellemző identitásválságról, valamint a válságok és katasztrófák idején tanúsított önzetlen szolidaritásról fejtették ki véleményüket.

A szavak ereje (Moc Besede) című podcast kezdetben az elnök Youtube-csatornáján érhető el, később pedig más podcast-platformokra is felkerül.

Pirc Musar pályafutását újságíróként kezdte. Hat évet töltött a közszolgálati televíziónál riporterként és műsorvezetőként, majd további öt évet a POP TV híműsorának vezetőjeként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.