Prostituáltakat vert és erőszakolt Magyarországon, súlyosították a külföldi férfi ítéletét

2024.01.15. 12:36
A Fővárosi Törvényszék másodfokon 9 és fél évre súlyosította annak a külföldi férfinak a büntetését, aki 2019 augusztusától rendszeresen került kapcsolatba prostituáltakkal, megverte őket, hogy visszavegye a pénzét, és megerőszakolta a szolgáltatást megtagadó nőket.

Rablás és kétrendbeli szexuális erőszak bűntettével, kétrendbeli szexuális erőszak bűntettének kísérletével, továbbá aljas indokból, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettével, valamint kétrendbeli súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolta meg az ügyészség azt a külföldi férfit, aki prostituáltakat bántalmazott – írja az MTI.

A törvényszék a legutóbbi közleményében azt írta, hogy a férfi 2019 augusztusától rendszeresen létesített szexuális kapcsolatot prostituáltakkal.

Többször megverte a sértetteket, hogy visszaszerezze a szexuális szolgáltatás díját, de az is előfordult, hogy a szolgáltatást megtagadó nőket szexuálisan bántalmazta.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság tavaly márciusban kihirdetett elsőfokú ítéletében bűnösnek mondta ki a vádlottat, akit 8 év börtönbüntetésre ítélt, valamint 10 évre kitiltotta Magyarországról. Az ítélettel szemben mind az ügyészség, mind a vádlott és védője fellebbezett, így a Fővárosi Törvényszék súlyosította a vádlottal szemben kiszabott szabadságvesztés mértékét.