Bűncselekmény

Másodfokon súlyosították a prostituáltakat bántalmazó külföldi férfi büntetését

A vádlott többször megverte a sértetteket, hogy visszaszerezze a szexuális szolgáltatás díját, de többször előfordult az is, hogy a szolgáltatást megtagadó nőket szexuálisan bántalmazta.

2024.01.15 12:20MTI

A Fővárosi Törvényszék másodfokon 9 és fél évre súlyosította annak a külföldi férfinak a büntetését, akit rablás és kétrendbeli szexuális erőszak bűntettével, kétrendbeli szexuális erőszak bűntettének kísérletével, továbbá aljas indokból, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettével, valamint kétrendbeli súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolt az ügyészség.

A törvényszék a múlt pénteken kihirdetett ítéletről szóló, az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta, hogy a férfi 2019 augusztusától rendszeresen létesített szexuális kapcsolatot prostituáltakkal. A vádlott többször megverte a sértetteket, hogy visszaszerezze a szexuális szolgáltatás díját, de többször előfordult az is, hogy a szolgáltatást megtagadó nőket szexuálisan bántalmazta.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság tavaly márciusban kihirdetett elsőfokú ítéletével - az ügyészi indítvánnyal egyezően - bűnösnek mondta ki a vádlottat, akit 8 év börtönbüntetésre ítélt, valamint 10 évre kitiltotta Magyarországról.

Az ítélettel szemben mind az ügyészség, mind a vádlott és védője fellebbezett - tették hozzá.

A másodfokú bíróság megállapította, hogy a kerületi bíróság az eljárási szabályoknak megfelelő, törvényes ítéletet hozott, azonban a büntetéskiszabási körülmények értékelésénél súlyosabb büntetés kiszabását tartotta indokoltnak.

Mint írták, "figyelembe véve a több bűncselekményből álló halmazatot, azok egyenként is jelentős tárgyi súlyát és fokozott társadalomra való veszélyességét, az egyre gátlástalanabb elkövetői magatartást, illetve azt, hogy a terhelt a cselekményét részben büntetőeljárás hatálya alatt követte el", a Fővárosi Törvényszék - jogerős ítéletével - súlyosította a vádlottal szemben kiszabott szabadságvesztés mértékét - áll az közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.