DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
F1

Az első fecske: itt a McLaren 2024-es F1-es festése

A wokingi istálló egy videó formájában leplezte az MCL38-as színezését, amelyben még nagyobb szerepet kapott a papaja – az autó maga viszont később érkezik.

Miközben a többi istálló még csak a szezonindító vagy épp festésbemutató eseményük időpontjait árulta el az előző napokban és a hetekben, a McLaren mindenkit beelőzött: kedd kora este egy rövid videó formájában máris megmutatták a 2024-es autójuk színezését.

 

 

A domináns szín továbbra is a papaja lesz az MCL38-ason, de jelentősebb szerepet kapott a fekete és a sötétszürke, némi króm beütéssel is. Fontos kiemelni, hogy a McLaren egyelőre csak a festést leplezte: az új autót, az MCL38-ast majd csak február 14-én, azaz a Mercedeshez hasonlóan Valentin-napon prezentálják.

„Örömmel mutatjuk be a 2024-es Formula-1-es festésünket az új szezon előtt” – fogalmazott a bemutató kapcsán Zak Brown elnök-vezérigazgató. „A dizájn lenyűgözően néz ki, és alig várom, hogy versenyezzünk vele és életre keljen a pályán a következő hónapban. Nem úgy kezdtük a 2023-as évet, ahogy akartuk, de Andrea és a csapat remek munkát végzett, miután a szervezeti átalakítások megvalósultak, a kemény munka pedig folytatódik azzal, ahogy ezt a lendületet átvesszük a 2024-es hadjáratra.”

f1-mclaren-2024-1



„Magabiztos vagyok azzal kapcsolatban, hogy Lando és Oscar izgalmas párosítása további nagyszerű emlékeket fog eredményezni a tavalyi bámulatos második szezonfél után, amelyet követően a csapat negyedik helyen végzett a bajnokságban. Folytatjuk az előző évben megkezdett előrelépést és küldetésünket, hogy a mezőny elejében küzdhessünk.”

„Várjuk, hogy elérjük a céljainkat, és értékes támogatóink és fantasztikus rajongóink is szerves részét képezik az idei utazásunknak. Hálásak vagyunk a folyamatos támogatásukért, és tudjuk, hogy osztoznak a siker iránti szenvedélyünkben.”

f1-mclaren-2024-2

A csapatfőnökként második idényére készülő Andrea Stella Brownhoz hasonlóan kiemelte Lando Norris és Oscar Piastri párosát, valamint azt, hogy az immár működésbe lépett új infrastruktúra és a munkába állt új személyzet révén remélik, hogy folytathatják az előző évad második felében látott fejlődést.

„Várom az új szezont, ez lesz a hatodik számomra a Formula-1-ben, és remélem, hogy át tudjuk vinni a csapatként az előző idény végén megszerzett lendületünket, amikor Bahreinben kigurulunk a pályára. Nagyszerűen néz ki az új festés, amely a tavalyi kiegészítések egyes részeit is magában ötvözi, és biztos vagyok benne, hogy a szurkolóknak is ugyanannyira tetszeni fog, mint nekem” – mondta el Norris, míg Piastri így fogalmazott:

f1-mclaren-2024-3

„Nagyon klasszul néz ki a 2024-es dizájn, és már várom, hogy a második szezonomban versenyezhessek a McLaren ikonikus színeiben. Van néhány nagyszerű emlékem a csapattal az újoncévemből, hiszen szereztünk két dobogót és egy sprintgyőzelmet. Keményen fogok dolgozni a csapattal együtt, hogy ezeket az eredményeket átmentsük az új évad kezdetére és felvegyük a versenyt a riválisokkal, hogy emlékezetes pillanatokat okozzunk a rajongóinknak.”

A McLaren, amely tavaly a nyár közepétől sokszor a Red Bull legközelebbi üldözőjének tűnt, és csak az év eleji gyenge kezdés miatt nem végzett a negyedik helynél is előrébb a konstruktőrök között, komoly célokkal vág neki 2024-nek, amit jól mutat az is, hogy a hétfőn bemutatott új szlogenjük a „Whatever it takes”, azaz a „Bármi áron” lett.

f1-mclaren-2024-4

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: