DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 14. kedd
F1

A McLarennél nem félnek Norris elvesztésétől

Miközben a McLaren felfedte 2024-es festését, a csapat vezérigazgatója, Zak Brown arról nyilatkozott, tartanak-e attól, hogy esetleg a Red Bull elcsábítaná tőlük Lando Norrist.

Lando Norris szerződése csak 2025 végén jár le a McLarennél, azonban abban az esetben, ha Sergio Perez nem tudja bizonyítani a Red Bull vezetőségének, hogy ő a megfelelő választás számukra a 2025-ös szezonra is, akkor új pilóta után néznek az energiaitalosok.

Kérdés, hogy ezt házon belül oldanák-e meg, ahol Daniel Ricciardo lehet az egyetlen reálisnak tűnő megoldás. Amennyiben nem, akkor egy lehetséges opció lehet számukra Lando Norris kivásárlása a McLarentől. A keddi fényezést leleplező sajtóeseményen Zak Brown erről is nyilatkozott.



„Úgy gondolom, hogy legyen szó akár az alkalmazottainkról, a szponzorainkról, vagy a versenyzőinkről, a mi dolgunk elérni azt, hogy a McLarennél akarjanak maradni. Így én minden nap arra törekszem, hogy megteremtsem azt a környezetet, hogy az emberek a McLarennél akarjanak dolgozni.”

„A kívülről érkező dolgokba nem tudunk beleszólni, de ezúton talán elérhetjük, hogy nálunk akarjanak maradni. Szóval nem hinném, hogy a Red Bull megkaparintaná tőlünk Landót. Magabiztos vagyok azt illetően, hogy erős marad a Lando és a csapat között lévő kapocs. Tudom, hogy rendkívül izgatott az előttünk álló szezon miatt és meggyőzte az, amit az előző év második felében tapasztalt.”

„Szeret Andreával dolgozni és jól érzi magát a csapatnál, szóval nekünk továbbra is az a dolgunk, hogy fenntartsuk ezt a környezetet, amiben ő szeret lenni. Biztos vagyok benne, hogy ragaszkodni fog hozzánk, kitart majd mellettünk és ellenáll a kihívóinknak.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: