DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

A Mercedes jobb helyzetben van, mint 1-2 éve

Nem a F1-es konstruktőri második hely a céljuk, de annak ellenére sikerült elérniük, hogy sok esélyt elszalasztottak – Russell látja a pozitívumokat.

A sokszoros F1-es világbajnok Mercedes egy keveset előre tudott lépni 2022-höz képest, hiszen szoros küzdelemben sikerült legyőzni a Ferrarit a konstruktőri ezüstéremért zajló versenyfutásban, rettenetesen nagy vereséget szenvedtek a Red Bulltól, akik minden idők egyik legdominánsabb szezonjával semmisítették meg a riválisokat.

russell-2



A Mercedesnek természetesen nem lehet más célja, mint a világbajnoki cím, de a csapat minden tagja tudja, hogy óriási fába vágják a fejszéjüket, ha megpróbálják utolérni a fényévekkel a mezőny előtt járó energiaitalosokat – természetesen így van ezzel George Russell is, aki a következőképp vázolta fel a helyzetüket:

„Úgy gondolom, hogy mindannyiunk előtt hatalmas feladat áll, hiszen próbálunk felzárkózni az F1 történetének legdominánsabb autójához. Ez nem kis feladat, mindannyiunknak össze kell fognia, erre kell koncentrálnunk, mindent bele kell adnunk, aztán meglátjuk, mi fog kisülni belőle” – nyilatkozta a nehéz szezont záró brit, aki némi pozitívumot azért ki tudott emelni:

russell-face

„Azt hiszem, sokkal jobb helyzetben vágunk neki a télnek, mint 12 hónappal vagy két évvel ezelőtt. Szóval reméljük, hogy nem fogunk megbotlani semmiben” – folytatta Russell, aki úgy érzi, maradtak kihagyott lehetőséget az idei szezonban:

„Időnként nagy tempót diktáltunk, de sosem értük el azokat az eredményeket, amelyeket érzésem szerint megérdemeltünk volna, vagy amit elérhettünk volna. Mindenképpen meg kell próbálnunk megérteni, hogy miért alakult ez így” – fejtette ki a Mercedes versenyzője.

russell-baku

„Sok tekintetben rengeteg lehetőséget szalasztottunk el, szóval ez tényleg nem volt egy zökkenőmentes szezon. De azt hiszem, amikor minden jól megy, amikor minden jól működik, akkor a szerencse általában a te oldaladon áll. Amikor viszont rosszul megy a sorod, akkor hajlamos vagy a balszerencsére.”

„Én nem hiszek a vakszerencsében, szerintem a szerencsédet magad alakítod. Szóval csak gyorsabbnak kell lennünk, és Fortuna mellénk áll majd” – zárta szavait a szezon utolsó futamán dobogóra álló brit.

russell-3

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: