Egy Suzukiból építették meg ezt a Hummernek kinéző autószörnyet

suzuki Hummer
Vágólapra másolva!
A tokiói tuningautó-kiállításon mutatkozott be a Samurai-ból készített ültetett óriásterepjáró.
Vágólapra másolva!
Noha ránézésre úgy tűnik, mintha több karosszériát építettek volna egybe, valójában egy autót áldoztak fel az építéshez Forrás: Carscoops

A Suzuki Samurai – vagy ahogy japánban hívták, a Jimny – a kisméretű terepjárók közé tartozik, de ez nem akadályozta meg a NATS (Nihon Automobile College) diákjait abban, hogy nagyot álmodjanak, és meg is építsék azt: íme a NATS Jimny J1.

A karosszéria folytonossági hiányait számos utólag vásárolt (bontott...) karosszériaelemmel és rengeteg fémmunkával szüntették meg Forrás: Carscoops

Mivel nagyságrendileg az eredetinek a 4-szerese lett a méret, megszabadultak az eredetileg az autóba szerelt 1,3 literes, négyhengeres szívómotortól, és az első generációs Vitarából származó kétliteres V6-ost építettek a helyére.

Az eredeti alváz és a kvázi dupla szélességű karosszéria azt eredményezte, hogy

bőven van hely a 20 colos kerekeknek akár elfordulni is,

a kerékjárat-szélesítésekkel már nem kellett vesződni... Az utastér karosszéria hátsó részét hangfalakkal töltötték meg, hiszen mégiscsak tuningkiállításra készült a nagy alkotás.

A NATS Jimny J1-es egyébként nem csak a látogatók, de a Tokyo Auto Salon zsűrijének a tetszését is elnyerte, hiszen a zsűri az autóépítő bajnokság SUV kategóriájának 1. díját ítélte oda a magas színvonalon kivitelezett, egyedi ötlet megvalósításáért.