DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 12. vasárnap
F1

McLaren: Norris semmi pénzért sem eladó

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown leszögezte, hogy még egy 100 milliós ajánlatot sem fogadnának el Lando Norrisért.

A wokingiak üdvöskéjét 2025 végéig köti szerződés a McLarenhez, de több csapat érdeklődéséről is hallani lehetett az elmúlt hetekben, hónapokban. A Red Bull Sergio Perez esetleges gyenge teljesítménye miatt orozná el a britet, míg a Ferrari egyelőre hosszabbítana Sainzcal, de csak egy évre, hogy aztán 2026-ra megszerezze Norrist.

Norris nem eladó

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown a csapat 2024-es festésének leleplezésekor elmondta, hogy maximálisan bízik Norris hűségében abban az esetben, ha versenyképes autót adnak neki, most pedig úgy tűnik, hogy a pénz sem jelenthet akadályt a nem is oly rég még komoly anyagi gondokkal küzdő McLaren számára, hogy megtartsa Norrist.



„Lando egy nagyon értékes versenyző és fontos összetevője a csapatnak. Nincs az az összeg, amit elfogadnánk érte” – szögezte le Brown a Sky Sports-nak.

A pénz nem akadály

A Forbes információi szerint Lando Norris a 2023-as Formula-1-es szezonban 5 millió dollárt tett zsebre, plusz még 10-et a bónuszokból, amivel jelenleg a hatodik legjobban kereső versenyző a száguldó cirkuszban. A lista élén természetesen a háromszoros címvédő Max Verstappen áll, aki nagyjából 70 millió amerikai dollárt tehetett zsebre.

Minden bizonnyal komoly fizetésemelésre tart majd igényt Lando Norris, mikor 2025 végén lejár jelenlegi kontraktusa, azonban a McLaren vezérigazgatója szerint ez sem jelent számukra akadályt.

„Megvannak a szükséges anyagi forrásaink. Nem lesz pénzügyi akadálya annak, hogy elérjük azt, amit szeretnénk. Szükségünk van a világ két legjobb versenyzőjére, és most nekünk van a legerősebb párosunk az F1-ben. Természetesen mindkettejük szerződése sokáig él még, de Lando most nagyon kapós, így szeretnénk inkább előbb, mint utóbb magunkhoz láncolni őt. Szerintem jól érzi magát a McLarennél, a csapat célja pedig az, hogy vele együtt nyerjünk versenyeket és bajnokságot. Szerintem ő is velünk akarja ezt elérni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: