Tizenéveseket ítéltek 12 év kényszermunkára Észak-Koreában - az indok most is elképesztő

Kim Ir Szen Egyetem, Észak-Korea, Phenjan
This picture taken on December 17, 2021 and released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on December 18, 2021 shows people bowing to pay their respects before the statue of late Kim Jong Il, the father of current leader Kim Jong Un to mark the tenth anniversary of his death at the Kim Il Sung University in Pyongyang. (Photo by various sources / AFP) / South Korea OUT / ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS / THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE --- /
Vágólapra másolva!
Kim Dzsongun 12 év kényszermunkára ítélt két 16 éves fiatalembert, miután rajtakapták őket, hogy "romlott" dél-koreai televíziós műsorokat néznek. A fiatalokat több száz diáktársuk szeme láttára verték bilincsbe egy szabadtéri stadionban, majd a Gulágba kerültek. Az őrizetbevételről ideológiai oktatatás céljából videófelvétel is készült. 
Vágólapra másolva!

A Kim Dzsongun vezette diktatórikus Észak-Koreában szigorú törvények vannak hatályban az itt élők szinte minden tevékenységére vonatkozóan, nincs ez másként azzal kapcsolatban sem, hogy mit szabad a televízióban nézniük.

Amikor a két még tinikorban lévő fiú lebukott, hogy az ördögi szomszéd, Dél-Korea által sugárzott műsorokat néznek. Rövidesen bilincsbe verve vezették el őket, méghozzá több száz diáktársuk szeme láttára, majd az egyik gulágba kerültek, ahol 12 évig kell majd brutális körülmények között raboskodniuk.

A két fiatalkorú letartóztatásáról videófelvétel is készült, amelyen jól látható és hallható ahogy az egyenruhás rendőrök megfélemlítik őket, kifejezve, hogy olyan helyre kerülnek, ahol nagyon mélyen elgondolkodhatnak az általuk elkövetett bűncselekményen.

image

A videón az is hallható, ahogy az észak-koreai állami propagandarendszer egy arctalan narrátora azt állítja, hogy a páros a "rohadt bábkormány kultúráját" szívta magába, amiért kemény büntetést érdemelnek. Az ijesztő hangfelvételen hallható volt az is, hogy az ismeretlen férfi Dél-Koreát "rohadt" helynek nevezte, és hozzátette, hogy a fiúk 16 éves korukra tönkretették az életüket, és már semmilyen jövőben nem reménykedhetnek.

"A rohadt báb-rezsim kultúrája még a tinédzserekre is átterjedt."

Ezt a videót állítólag ideológiai nevelés céljából máris terjesztik Észak-Koreában, ezzel figyelmeztetik a lakosságot arra, hogy mindenki így jár, aki dekadens műsorokat merészel nézni. A videófelvétel ITT tekinthető meg.

A disszidensek beszámolói szerint, ha valaki megkerüli vagy egyenesen megszegi a szigorú észak-koreai diktatúra törvényeit jobban teszi, ha elmenekül az országból, mert a "dél-koreai társadalom iránti csodálatot" kegyetlenül büntetik.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Str

Az észak-koreai disszidensekkel foglalkozó kutatóintézet vezérigazgatója, Choi Kyong-hui a BBC-nek nyilatkozva elmondta: "A dél-koreai társadalom iránti csodálat hamarosan a rendszer meggyengüléséhez vezethet. Ez ellentétes azzal a monolitikus ideológiával, amely miatt az észak-koreaiak tisztelik a Kim családot."

Egy meg nem nevezett disszidens azt is elmondta, hogy Kim Dzsongun diktatúrájában a dél-koreai sorozatok és műsorok nézése halálbüntetéssel sújtott bűncselekmény. "Ha valakit rajtakapnak, hogy amerikai drámát néz, megúszhatja, ha van kenőpénze, de ha dél-koreai drámát néz, agyonlövik."

Az észak-koreaiak szerint a dél-koreai dráma olyan drog, ami segít elfelejteni a nehéz valóságot.

Az Origo megírta, hogy mik a Kínába disszidált Észak-Koreaiak újévi kívánságai.

Észak-Koreai katonák rendszeresen erőszakolják meg az észak-koreai asszonyokat.

Észak-Koreában azokat is kivégezték, akik a koronavírus kirobbanása idején megszegték a karanténszabályokat.

Forrás: Daily Star