DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 15. szerda
Motor

Az első: bemutatták Marquezék Gresini Ducatiját

A Gresini Racing nyitotta a MotoGP-s bemutatók sorát, így elsőként a 11 év után csapatot váltó Marc Marquez és öccse, Alex idei gépét csodálhattuk meg.

Január 20-án este az egyik leginkább várt motor leleplezésével vette kezdetét a MotoGP-s csapatbemutatók sora: a Gresini Racing prezentálta Marc és Alex Marquez Ducatiját. Az alábbi videóban visszanézhető esemény helyszíne Olaszország, a Riccionében található Cocorico diszkóklub volt, ahol a MotoGP-s gárda motorjának bemutatója előtt már a Moto2-es és MotoE-gépekről is lehullt a lepel.

A csapatvezető, a néhány éve koronavírusban elhunyt alapító Fausto Gresini özvegye, Nadia Padovini nem meglepő módon azt emelte ki köszöntőjében, hogy Marc Marquez révén egy nyolcszoros világbajnok érkezik hozzájuk – ezzel tíz vb-cím ül majd a motorjaikon –, ilyen érték megszerzéséről pedig álmodni sem mertek korábban.

A fő attrakció persze a két szatellit Ducati leleplezése volt, amelynek dizájnja nem sokban változott az előző két esztendőhöz képest: továbbra is a kékesszürke szín dominál a motorokon, némi pirossal fűszerezve – és első alkalommal láthattuk rajta az idősebb Marquez ikonikus #93-as rajtszámát feltűnni. Érdekesség, hogy a Repsol Hondát Marquezzel együtt elhagyó Red Bull logója a motorokon nem, csak a versenyzők sisakjain tűnt fel.

motogp-gresini-1-marquez-marc



Természetesen később a két versenyző is tiszteletét tette a színpadon: Alex Marqueztől megtudhattuk például, hogy nála is megváltozott a rajtszám színe a motoron, emellett ragaszkodott hozzá, hogy övé legyen a jobboldali garázs a bokszban. Marc Marquez pedig elmondta, hogy természetesen teljesen új a közeg számára, és azért érkezett a Gresinihez, mert ők voltak azok, akik tavaly ősszel megvárták, hogy meghozza a döntést a Honda elhagyását illetően.

motogp-gresini-2

A szatellit istálló idén is egyéves specifikációjú, azaz GP23-as Ducatikkal áll rajthoz, ezekkel az elmúlt két évben Enea Bastianini, Fabio di Giannantonio és a VR46-os Marco Bezzecchi is győzelmekig és közülük ketten világbajnoki összetett dobogókig jutottak.

motogp-gresini-3

A bemutatók két nap múlva, hétfőn a Ducati gyári csapatának eseményével, a címvédő Francesco Bagnaia és csapattársa, Enea Bastianini gépének leleplezésével folytatódnak.

motogp-gresini-4

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán! 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: