DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 14. kedd
WEC

Kubica: A Ferrarinál vezetni más, mint máshol...

2024-ben végre Ferrari-pilóta lehet Robert Kubica, és a WEC-ben, egyúttal Le Mans-ban dolgozhat majd a Scuderia sikeréért. Nem tagadja: ez a téma nyílt seb maradt neki.

2024-ben a Ferrari versenyzője lehet Robert Kubica, hiszen a lengyel pilóta az AF Corse színeiben a tavaly Le Mans-t nyerő Ferrari egyik hypercarjával versenyezheti végig a szezont a WEC-ben.

Kubica bevallotta, hogy Ferrari-pilótának lenni régi vágya volt, és a ralis balesete előtt közel is állt ehhez – kicsit keserédes most neki ez a helyzet.

„Azt gondolom, hogy a Ferrarinál versenyezni valami mást jelent, mint akármelyik másik márkánál. A múltban többször is közel voltam a Ferrarihoz. F1-es pilótaként ként célom volt, az egyik a világbajnoki cím, a másik pedig az, hogy vörösbe öltözhessek. Ez nem történt meg, mert az élet más forgatókönyvet írt, és bevallom, hogy emiatt maradt egy nyílt seb. Ez a lehetőség most egy nagyszerű kihívás” – mondta Kubica a La Gazzetta dello Sportsnak.

wec-kubica-afcorse



Kubica a #83-as számú Ferrarit vezetheti majd az endurance-világbajnokság futamain, és a 2023-as LMP2-es bajnoki cím után a csúcskategóriában méretheti meg magát. Az autót rajta kívül még Yifei Ye és Robert Svarcman vezeti majd, ők hárman alkotják ezt az egységet.

A bejelentés után a lengyel klasszis így nyilatkozott új csapattársairól, és az előttük álló kihívásokról: „Két nagyon gyors versenyzővel osztozom az autón, de így is nagy kihívás lesz, mert a mezőny nagyon erős. Mindenünk megvan ahhoz, hogy jól szerepeljünk, de nagy hátrányt kell ledolgoznunk, hiszen mindannyiunknak kevés tapasztalata van a 499P volánja mögött.”

„Meg kell majd próbálnunk két lábbal a földön maradni, és a legjobbat kihozni magunkból” – folytatta Kubica. „Különösen a szezon elején nem lesz könnyű, de megpróbáljuk maximalizálni a pályán töltött időt, hogy kulcsfontosságú tapasztalatokat szerezzünk.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: