DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Motor

A vörös hadsereg: debütált a gyári Ducati

Marquezék után a címvédő Francesco Bagnaia 2024-es motorjáról hullt le a lepel: a GP24-es Desmosedici is vörösben pompázik.

A Gresini Racing eseménye után a Ducati gyári MotoGP-s alakulata tartotta meg szezon eleji csapatbemutatóját – együtt a Superbike-világbajnokságon tavaly ugyancsak mindent megnyerő csapat prezentációjával.

motogp-ducati-1



A Madonna di Campiglióban tartott rendezvény fénypontja természetesen a címvédő Francesco Bagnaia és csapattársa, Enea Bastianini GP24-es Ducatijának leleplezése volt. A Desmosedicik természetesen a jól megszokott vörösben pompáznak:

motogp-ducati-bagnaia

A Ducati Corse általános igazgatója, Dall’Igna a 2024-es versenygép kapcsán azt emelte ki, hogy az aerodinamikai burkolat teljesen más lesz a motoron, mint a korábban látott verziók.

motogp-ducati-bastianini

Mint az kiderült, a Ducati gyári istállója Bastianini tavalyi sérülésekkel tarkított gyenge idénye ellenére is változatlan felállással vág neki a 2024-es MotoGP-évadnak, sőt Bagnaia a regnáló világbajnoknak járó #1-es rajtszámot is megtartotta a motorján.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán! 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: