Újabb transznemű sportolói botrány: a női golfversenyen egy férfi lett a győztes

Hailey Davidson, a transz golfozó Hailey Davidson megnyerte a női versenyt, egy lépéssel közelebb az LPGA kvalifikációhoz
Hailey Davidson
Vágólapra másolva!
Egy biológiai férfi golfozó - aki magát nőnek vallja - nyert meg egy női golfversenyt Floridában - írta meg a Breitbart. 
Vágólapra másolva!

A 30 éves Hailey Davidson a január 17-én megrendezett NXXT Women's Classic elnevezésű versenyt nyerte meg egy 1:73-as végeredménnyel, és +4-es eredménnyel zárta a háromfordulós versenyt - számolt be a New York Post.

Davidsonnak, a skót származású férfinak, akinek valódi neve James Scott Davidson, állítólag 2015 szeptemberében volt az utolsó év, amikor még férfiként versenyzett. Ezt követően átesett egy hormonkezelésen és egy teljes nemváltó műtéten is.

Davidson

célul tűzte ki, hogy nőként váljon profi golfozóvá,

és 2021 májusában sikerült is megnyernie élete első női versenyét.

Ugyanakkor ő határozottan kiáll amellett, hogy az átmenet után az összes erő, ami még férfiként megvolt a lendítésében, most nőként teljesen eltűnt. Így állítása szerint nincs erőfölénye.

- mondta Davidson. Ez az állítás azonban nehezen igazolható, tekintve, hogy jelenleg 1320 ponttal áll az NXXT turné ranglistáján, 150 ponttal megelőzve a tabella második helyezettjét....

A transznemű golfozó emellett már több mint 10 000 dollárnyi pénzdíjat nyert csak az elmúlt szezonban. A lap közölte, Davidson nagyon büszke arra, hogy ő az első transznemű nő, aki valaha profi golfversenyt nyert.

A teniszlegenda Martina Navratilova szerint véget kell annak vetni, hogy férfiak versenyezhetnek női sportokban. "Ennek tényleg inkább előbb, mint utóbb véget kell vetni. A férfitesteknek, bárhogyan is azonosítják őket, nincs helyük a női sportokban!" - írta az X-en.