Több helyen is légiriadó van Ukrajnában, megtámadták a szibériai vasútvonalat is

Horizontal conflict, Ukrajna, orosz-ukrán háború
Ukrainian crew members drive a German Gepard anti-aircraft-gun tank that is used to target Russian launched drones, during the vehicle's demonstration to the media, in the outskirts of Kyiv, on November 30, 2023, amid the Russian invasion of Ukraine. Members of the drone hunting team gathered to receive a military award for their actions in shooting down drones on November 25, when Ukraine said they had downed 74 out of 75 drones that Russia launched at it, in what it said was the biggest such attack since the start of the invasion. The Ukrainian army said that day Russia had launched a "record number" of Iranian-made Shahed drones, the majority of which targeted Kyiv. (Photo by Roman PILIPEY / AFP)
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 648. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül18 bejegyzés
07:23
december 03, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt szombaton

Előző napi közvetítésünket itt találja.

07:26
december 03, 2023
Vágólapra másolva!

Közel 10 ezer menekült érkezett szombaton

Magyarország területére 2023. december 02-án 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 5062 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 4377 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 56 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes.

07:31
december 03, 2023
Vágólapra másolva!

Orosz dróntámadás dél felől

Az orosz erők Shahed drónokkal támadtak délről – jelentette be az ukrán légierő. A jelentések szerint a drónok Herszon megyéből Mikolajiv megye felé haladtak.

10:48
december 03, 2023
Vágólapra másolva!

Magyaroroszág újabb humanitárius segélyt adott át Ukrajnának

Magyarország több mint 3 millió euró értékben 100 lélegeztetőgépet adott át ukrajnai kórházak számára. Erről az Egészségügyi Minisztérium ír a honlapján. A lélegeztetőgépeket a Magyar Ökumenikus Szolgálat képviselőinek koordinálásával adták át. Az erről szóló megfelelő együttműködési megállapodást október végén írták alá. A készülékek már megérkeztek Odessza, Mikolajiv, Herszon, Harkiv, Dnyipropetrovszk, Kijev, Zaporizzsja, Szumi, Ternopil, Ivano-Frankivszk, Poltava, Doneck megyébe, illetve Kijevbe és Lembergbe.

11:30
december 03, 2023
Vágólapra másolva!

Bidenéknek fogytán a pénze Ukrajna további támogatására

John Kirby, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője elmondta, hogy a Fehér Háznak sürgősen szüksége van kiegészítő finanszírozásra Ukrajna támogatására. A magas rangú tisztviselő elismerte, hogy a Biden-kormányzatnak gyakorlatilag csak az év végéig van kerete, így "nagyon nehéz" lesz folytatni Kijev támogatását. A Biden-kormányzat hetek óta sikertelenül próbálja keresztülvinni a Kongresszuson a Kijevnek szánt új "nemzetbiztonsági" finanszírozási csomagját. A csomag legutóbbi változata nagyjából 106 milliárd dollárt tartalmaz Izrael, Ukrajna és Tajvan együttes támogatására.

12:20
december 03, 2023
Vágólapra másolva!

Magyarország „nem kíván részt venni Zelenszkij elnök belpolitikai harcaiban”

Az ukrán határőrök megakadályozták Petro Porosenko exelnököt abban, hogy elhagyja az országot. Állításuk szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel szeretett volna találkozni – közölte a kijevi biztonsági szolgálat (SZBU). Kovács Zoltán magyar kormányszóvivő az SZBU közleményére reagálva azt írta, hogy "Magyarország „nem kíván részt venni Zelenszkij elnök belpolitikai harcaiban".

13:10
december 03, 2023
Vágólapra másolva!

Tovább folyik a harc Avgyivkáért

Az orosz hadsereg október közepe óta próbálja elfoglalni a kelet-ukrajnai Avgyivka városát és annak hatalmas kokszüzemét. Pénteki orosz jelentések azt sugallják, hogy a moszkvai csapatok átvették az irányítást a tőle 40 kilométerre délnyugatra fekvő Maryinka felett, ahol több mint egy éve folynak a harcok. Szombati nem hivatalos ukrán jelentések szerint azonban erői bizonyos körzeteket tartanak csak fogva.

14:04
december 03, 2023
Vágólapra másolva!

Intenzíven támadnak az orosz erők

Az orosz több mint 100 települést támadtak meg 10 régióban az elmúlt nap folyamán. Összesen három civil sérültről tudnak – jelentették a regionális tisztviselők és az ukrán hadsereg december 3-án.

14:51
december 03, 2023
Vágólapra másolva!

Svájc több milliárdnyi összegű orosz vagyont fagyasztott be

Svájc nagyjából 7,7 milliárd svájci frank összegű orosz vagyont fagyasztott be – közölte a svájci kormány. A történelmileg semleges Svájc azután fagyasztotta be az orosz vagyonokat, hogy a többi nyugati országhoz igazodva szintén szankciókat vezetett be Oroszországgal szemben.

15:31
december 03, 2023
Vágólapra másolva!

Az EU megadóztatná a befagyasztott orosz állami vagyonokat

Az Európai Unió javaslatot terjeszthet elő a több mint 200 milliárd euró értékű befagyasztott orosz állami vagyonból származó nyereség megadóztatására, hogy segítse Ukrajna újjáépítését. Nemzetközi szakértők és a bizottság december 6-i találkozóján dől majd el, hogy sikerült-e áthidalni a nézeteltéréseket a tagállamok között, ugyanis az ilyen intézkedések veszélyeztethetik a nyugati pénzügyi rendszer és a nyugati valuták hitelességét.

16:13
december 03, 2023
Vágólapra másolva!

Az oroszok előrenyomúltak Donyeckben

A Vosztok csapatcsoport egységei előrenyomultak dél-donyecki irányba és csapást mértek az Ukrán Fegyveres Erőkre a Donyecki Népköztársaság Novomihajlovka és Ugledar településeinek térségében . Erről az orosz védelmi minisztérium adott ki tájékoztatást. A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint az ukrán hadsereg vesztesége a sebesültekkel együtt mintegy 85 katona volt.

17:09
december 03, 2023
Vágólapra másolva!

Harkovi gyár szállít alkatrészeket az oroszoknak

Súlyos titokra derült fény. Egy harkovi gépgyártó üzem orosz leányvállalata az Ukrajna elleni orosz háború kezdete után és a szankciók ellenére Ukrajnában gyártott alkatrészeket szállított az orosz légiközlekedési iparnak.

17:35
december 03, 2023
Vágólapra másolva!

Hatalmas tüntetés vette kezdetét Kijevben

A tüntetésre a kijevi városháza közelében került sor. A tüntetők követelték, a hadköteles fiatalok és a 2022 februárja óta a fronton tartózkodó hadkötelesek hazabocsájtását - írja a Strana.

18:03
december 03, 2023
Vágólapra másolva!

Oroszország hosszú háborúra készül

Oroszország 2024-es szövetségi költségvetéséből kiderült az ország hosszú háborúra készül. A következő évi költségvetésen belül feltárták a Kreml stratégiai kilátásait Ukrajna oroszok által megszállt régióinak bányászatára vonatkozóan.

19:24
december 03, 2023
Vágólapra másolva!

Az ukránok szerint az oroszok rengeteg katonát vesztettek az elmúlt héten

Az elmúlt hét folyamán az ukrán erők 534 darab orosz haditechnikai eszközt, valamint 7210 orosz katonát semmisítettek meg - közölte december 3-án Olekszandr Pavljuk ukrán védelmi miniszterhelyettes a Telegramon.

20:10
december 03, 2023
Vágólapra másolva!

Herszont támadták az oroszok

Az orosz csapatok támadást intéztek Herszon városa ellen, amely egy lakóházat és két egészségügyi intézményt ért - jelentették a helyi hatóságok -, egy nő meghalt, négy ember pedig megsebesült.

21:14
december 03, 2023
Vágólapra másolva!

Kínába érkezett tárgyalni a fehérorosz elnök

Kínába érkezett Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök, hogy gazdasági és kereskedelmi beruházásokról tárgyaljon Hszi Csin-ping kínai vezetővel - jelentette a fehérorosz elnök sajtóirodája december 3-án.

05:25
december 04, 2023
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.