Kína döbbenetes üzenetet küldött: a háborúról van szó, minden megváltozhat

Oroszország, Ukrajna, orosz-ukrán háború, háború, Zaporizzsja, katona, tüzérség, ágyú, M777
Zaporizzsja régió, 2024. január 15. Ukrán tüzérek amerikai gyártmányú 155 mm-es M777-es ágyút készítenek fel tüzelésre a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja régióban 2024. január 14-én. MTI/EPA/Katerina Klocsko
Vágólapra másolva!
Az ukrajnai rendezésről szóló tárgyalásokat a lehető leghamarabb újra kell kezdeni - szólított fel január 22-én, hétfőn Kína állandó ENSZ-képviselője, Zhang Jun az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén, amelyet Oroszország hívott össze az Ukrajnába irányuló nyugati fegyverszállításokkal kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

"A tárgyalásokat a lehető leghamarabb újra kell kezdeni. A konfliktusnak nincsenek nyertesei. A békét nem lehet úgy elérni, hogy fegyvereket küldünk a csatatérre" - mondta Zhang a nemzetközi szervezet YouTube-csatornáján közvetített ülésén.

"A további harcok csak még több civil áldozattal járnak, a diplomáciai erőfeszítésekről semmilyen körülmények között nem lehet lemondani." - tette hozzá.

Ugyanezen a találkozón Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azt mondta, hogy az ukrajnai konfliktus diplomáciai megoldásának egyik fő akadálya, hogy a Nyugat továbbra is támogatja a kijevi rezsimet.

Ukrán tüzérek amerikai gyártmányú 155 mm-es M777-es ágyút készítenek fel tüzelésre a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja régióban Forrás: MTI/EPA/Katerina Klocsko

Megjegyezte, hogy annak ellenére, hogy az Ukrán Fegyveres Erők teljes kudarcot vallottak a harctéren, Kijev nyugati pártfogói továbbra is mániákusan a katonai konfrontáció folytatására ösztökélik Ukrajnát.

Az orosz miniszter szerint ezt olyan hamis állításokkal teszik, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök rendszerének összeomlása egzisztenciális fenyegetést jelent az ukránok számára, de ezekben az állításokban egy szemernyi igazság sincs - mondta az orosz külügyminiszter - írja az iz.ru.