DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Vowles szerint Hamilton tehetségesebb, mint Schumacher

James Vowles mindkét klasszissal dolgozott, de szerinte az ösztönös tehetség terén Lewis Hamilton mindenkit lekörözött. Mára megváltozott a mentalitása.

Nagyon elismerően beszélt Lewis Hamiltonról James Vowles, a Williams F1-es csapatfőnöke, aki korábban hosszú éveket töltött a Mercedesnél is vezető pozícióban.

A High Performance podcastben úgy fogalmazott, hogy a hétszeres világbajnok a legnagyobb ösztönös tehetséggel megáldott versenyző azok közül, akikkel dolgozott, pedig annak idején a Mercedesnél Michael Schumacherrel is volt dolga.

ATP_F1_54714_20230331_Melbourne_Peterson_resize



„Nem nagyon találok még egy ilyen sportágat, ami ugyan csapatsport, de azzal kezdődik, hogy a saját csapattársadat kell legyőzni. Ha őt nem győzöd le, akkor bajban van, de az csak egy csata. A kulcs az, hogy hogyan tesz hozzá mindenki a sikerhez” – mondta Vowles.

„Lewis volt és a mai napig is ő a legnagyobb ösztönös tehetséggel rendelkező versenyző, akivel együtt dolgoztam, beleértve Michaelt (Schumachert) is. Abban az időben, amikor csatlakozott a csapathoz, briliáns volt a mentalitása, úgy állt hozzá, hogy minden versenyt meg fog nyerni bármi áron. Manapság már elfogadja, hogy a második-harmadik helyek nyerik meg a bajnokságokat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: