Gazdaság

Michael Breme lesz az Audi Hungaria új elnöke

Michael Breme több mint húsz éves tapasztalattal rendelkezik az Audinál és már korábbi munkaköreiben is segítette a győri gyár fejlődését.

2024.01.24 14:17MTI

Michael Breme veszi át február 1-jével az Audi Hungaria igazgatóságának elnöki pozícióját - tudatta a győri székhelyű vállalat szerdán az MTI-vel.

Michael Breme jelenleg a platform és modulmanagement területét vezeti Ingolstadtban.

A közleményben Gerd Walker, az Audi AG termelésért és logisztikáért felelős igazgatótanácsi tagja kifejtette, Michael Breme több mint húsz éves tapasztalattal rendelkezik az Audinál és már korábbi munkaköreiben is segítette a győri gyár fejlődését. Az Audi Hungaria igazgatóságának elnökeként tovább fogja erősíteni a vállalat stratégiai irányítását és Győr szerepét az Audi konszernben - tette hozzá.

Az eddigi elnök, Alfons Dintner a cég közleménye szerint a jövőben privát életére fog koncentrálni.

Alfons Dintner 2019. október 1. óta töltötte be az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöki pozícióját. Tevékenységét méltatva Gerd Walker hangoztatta, hogy a szakember több nemzetközi gyártótelephelyen végzett negyvenéves munkájával meghatározta az Audi és Volkswagen konszern sikereit. Vezetése alatt az Audi Hungaria a teljes Volkswagen konszernnek nyújtott kompetenciaorientált szolgáltatásokkal szélesítette portfólióját, tovább bővült az elektromos motorok gyártása, és a CUPRA márka integrációjával a járműgyártásba erősödött a vállalat versenyképessége.

Az Audi Hungaria Zrt. az Audi konszern tagja, az Audi és Volkswagen konszern központi motorszállítója.

Tavaly 177 775 gépjárművet állítottak elő, motorból 1 660 425 darab készült Győrben. A legyártott motorokból 114 058 elektromos volt.

A vállalat 2023. december 31-én 11 663 embert foglalkoztatott.

Korábbi tájékoztatásuk szerint 2022-ben 8,436 milliárd euró (3274,9 milliárd forint) árbevételt ért el a vállalat, adózott eredménye pedig 343 millió euró lett (133,1 milliárd forint). Árbevételük 2021-ben 7,717 milliárd euró (2866,48 milliárd forint), adózott eredményük 332 millió euró (12,332 milliárd forint) volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.