Kollégája felelőtlensége miatt lettek maradandó sérülései egy fiatal férfinak

Vágólapra másolva!
A 27 éves sofőr közel 100-zal száguldott a vizes úton egy olyan autóval, amelyen a gumiabroncs teljesen lekopott. Mellette ült 22 éves munkatársa is. A férfi egy hirtelen fékezés során átcsúszott a szemközti sávba, ahol összeütközött egy szembe jövő kocsival. Kollégája a baleset során maradandó sérüléseket szenvedett.
Vágólapra másolva!

A férfi 2022. november 23-án hajnalban a 2122. számú úton Nagylóc irányából Szécsény felé haladt autóval, mellette 22 éves munkatársa ült.

Az autó jobb hátsó tengelyén a másik három gumiabroncstól eltérő méretű, típusú és mintázatú, ráadásul szinte

teljesen lekopott gumi volt.

A sofőr a megengedettnél gyorsabban, az esős időjáráshoz pedig eltúlzott,

közel 100 km/h sebességgel közelített egy olyan útszakaszhoz, ahol egy műszaki hibás autó állt,

mely már messziről észrevehető volt. A kocsi nagyobb részével a füves útpadkán, ezt elakadásjelző háromszög is jelezte.

A férfi megpróbálta kikerülni a kocsit, ezért balra kormányzott és fékezni kezdett. Közben a vizes úton az autó átcsúszott a szemközti oldalra.

A szemből, szabályosan érkező autó sofőrje fékezett, majd az útpadkára hajtott, de az ütközést így sem kerülhette el.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A balesetben a vétlen sofőr könnyű, a balesetet okozó férfi pedig súlyos sérüléseket szenvedett, az autók jelentősen megrongálódtak.

A férfi utasa, aki a balesetkor aludt, súlyos csonttöréseket és gerincsérülést szenvedett, ami egész hátralévő életében akadályozza a mozgásában.

Az ügyészség a sofőrrel szemben maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat.

Néhány évvel ezelőtt pedig két év fogházra ítéltek egy nyugdíjas férfit, aki két gyalogost is elgázolt Debrecenben, egyikük meghalt, társa pedig maradandó fogyatékosságot szenvedett. Hajdúsámsonnál egy szabályszegő sofőr miatt szenvedett maradandó szemsérülést egy férfi. Kecskeméten egy részeg, bódult sofőr okozott maradandó sérüléssel járó balesetet, melyet követően tovább ivott, majd ismét karambolozott. Szintén részegen ült autóba egy nő Mélykúton, ám ezt leginkább élettársa sínylette meg: a sofőr fának hajtott, élettársa pedig egy életre lebénult.

Forrás: Ügyészség