Újabb részletek derültek ki a külföldi nyaralóhelyen talált holttestekről

2024.01.25. 16:42
Nyomozást indítottak a helyi hatóságok, miután az elmúlt héten kilenc holttestet azonosítottak a törökországi Antalya közelében. Hulusi Sahin, a térség kormányzója tisztázta a történteket.

Ahogy az Index beszámolt róla, rövid időn belül több holttestet is találtak a rendőrök a népszerű török üdülőhely, Antalya közelében. Az elsődleges hírek négy áldozatot említettek, amelyek száma azóta kilencre nőtt. A nyomozók továbbra is vizsgálják a rejtélyes haláleseteket.

A kormányzati tisztviselők szerint, az áldozatok ruházata alapján hajótörött menekültek holttestét találhatták meg.

– számolt be róla az Economx.

A feltételezések szerint arról a hajóról lehet szó, amelyet Libanon ankarai nagykövetsége még december közepén küldött Ciprus felé. A kommunikáció megszakadt a hajóval, amiben egy  viharnak is szerepe lehetett.

„Az Igazságügyi Orvostani Intézet nem közölt végleges eredményt, de megállapították, hogy a hét holttesten talált cipők és ruhák Szíriában készültek” – ismertette egy helyi hírportálnak Antalya kormányzója, Hulusi Sahin. Hozzátette, hogy hajótörött menekültek holttesteit már más országok tengerpartjainál is azonosítottak. 

A DNS-vizsgálatnak köszönhetően újabb részleteket tisztáztak a rejtélyes halálesetekről. Az egyik holttestről megállapították, hogy egy 18 éves török diáklányé, aki 14 nappal ezelőtt Isztambulban tűnt el. Ebben az ügyben a hatóságok külön folytatják a nyomozást.

A turisták és a környéken élők is megrémültek

A német T-online adta hírül, hogy január 20-án két férfi bomlásnak induló holttestére bukkantak. Az egyik áldozatot Antalya közelében Manavgat strandján azonosították a rendőrök, miután egy névtelen bejelentést kaptak. A másik holttestet egy Kizilotban található szálloda előtt fedezték fel. A jelentések szerint mindkét holttesten csak nadrág és cipő volt.

A környéken élőkben félelmet keltettek a történtek. Néhány nappal korábban a cengeri és alanyai strandokon szintén két oszlásnak indult holttestet találtak. Január 17-én egy elhunyt férfit azonosítottak, akinek az egyik karja és a feje is hiányzott. Január 18-án egy nagyjából tízéves lány holttestét sodorta a tenger az alanyai strandra. Az áldozatnak mindkét lába hiányzott.