DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
Hírösszefoglaló

Norris hosszabbított, érkeznek a 2024-es F1-es autók – péntek

Charles Leclerc csütörtöki hosszabbítása után pénteken a McLaren és Lando Norris tette hivatalossá, hogy a brit még évekig Wokingban marad.

Olasz lapértesülések szerint ismét igen hosszú távra írhatott alá a Ferrarival Charles Leclerc, méghozzá igen jó pénzért, de három év után életbe léphet egy kilépési záradék.

Nem győzte dicsérni kétszeres F1-es világbajnok pilótáját Mike Krack: szerinte az egész csapat sokat fejlődött az energiától duzzadó spanyol érkezése óta.



James Allison technikai igazgató a Red Bull példáján keresztül mutatta be, hogy nemcsak a győzelmek, hanem az oda vezető küzdelmes út is élvezetes lehet az F1-ben.

Elsőként a Haas fogja megmutatni 2024-es Formula-1-es autóját. Az amerikai istálló új csapatfőnökkel és újult erővel vág neki az előttünk álló szezonnak.

Ezzel immáron az összes 2024-es F1-es versenygép bemutatójának időpontja ismert. A tavalyi sereghajtó elsőként, a vb-címvédő utolsóként rántja le a leplet az idei autójáról. Mutatjuk az időpontokat!

Újabb évekre kötelezte el magát Wokingban az eddig is 2025 végéig kontraktussal rendelkező Lando Norris – hosszú ideig maradhat a McLaren kötelékében. A brit pilóta elmondta, túl sok volt a jövőjét firtató kérdés, szerették volna parkolópályára tenni ezeket a pletykákat, ezért döntöttek a korai hosszabbítás mellett.

Andrea Stella szerint egyértelmű, hogy a riválisoktól megszerzett mérnökök hatalmas szakértelmet hoztak magukkal a McLarenhez, és máris érződik az érkezésük hatása.

Kívülállóként került a Formula-1-be – ironikus módon egyedül Lewis Hamiltont ismerte a mezőnyből –, ahol rögtön Max Verstappen személyi edzője lett Bradley Scanes. A szakember, aki a 2023-as szezon végén távozott a közös munka során háromszoros világbajnokká váló holland mellől, felidézte, mennyire ismeretlen közeg volt számára az F1, mielőtt 2020-ban a Red Bull sztárja mellé került.

Eredetileg március elején, Portimaóban rendezték volna meg a TCR Világdöntőt, amely egy egyhétvégés túraautós esemény a Michelisz Norbert által megnyert TCR World Tour legjobbjaival és az összes nemzeti és regionális TCR-széria eredményeit figyelembe véve kialakuló TCR Világranglista élmezőnyével. Ám a kategóriát szervező WSC most bejelentette, hogy elhalasztják – pontosabban a közlemény megfogalmazása szerint új dátumot kap – a Világdöntő.

Mindössze három motoros rendelkezik szerződéssel 2025-re, így elképesztő felfordulás várható a MotoGP-s pilótapiacon: körüljártuk a lehetséges mozgásokat.

 

A csalódást keltő mexikóvárosi szezonnyitót követően magabiztos győzelmet aratott az Andretti-Porsche versenyzője, Jake Dennis, aki több mint tíz másodperccel nyerte az első dirijai futamot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: