DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 14. kedd
Motor

Amerikai színekbe borult a Trackhouse Aprilia

Bemutatta 2024-es dizájnját a MotoGP új csapata, az RNF helyét a rajtrácson átvevő amerikai formáció, a NASCAR-ból ismert Trackhouse Racing.

A 2023-as valenciai idényzáró után robbant a bomba, miszerint a FIM és a Dorna megvonta a CryptoDATA RNF istálló indulási jogát a 2024-es szezonra a részvételi megállapodásban foglaltak sorozatos megszegéséért. Mint a csapattulajdonos Razlan Razali elmondta, az alakulatban az előző idényre többségi tulajdont szerző névadó szponzor, a CryptoDATA volt felelőssé tehető az istálló összeomlásáért.

motogp-trackhouse-aprilia-1



Nem lett azonban kevesebb csapat 2024-re sem a MotoGP-ben, hiszen az RNF helyét szinte azonnal átvette a Trackhouse Racing, amelyet eddig elsősorban a NASCAR-ból ismerhettünk. A Justin Marks vezette és többek között a Pitbull névre hallgató rappert is a tulajdonosai között tudó Trackhouse amúgy is vizsgálta a MotoGP-s csatlakozás lehetőségét, az elődistálló problémái csupán felgyorsították ezt a folyamatot.

Az amerikai formáció egy az egyben átvette az RNF örökségét, azaz ők lesznek az Aprilia új szatellit alakulata, gyakorlatilag ugyanazzal a csapatszemélyzettel, ráadásul a versenyzői felállás is marad Miguel Oliveira és Raul Fernandez személyében.

trackhouse-aprilia-2

Helyi idő szerint péntek este Los Angelesben aztán három ducatis gárda után negyedikként a Trackhouse ejtette meg a maga csapat- és motorbemutatóját. Az RS-GP-k a várakozásoknak megfelelően az amerikai nemzeti színeket, a piros-kék-fehér kombinációt, valamint a zászlójukban is megjelenő csillagos és csíkos szimbólumokat vonultatják fel – igaz, a dizájn azért változott a decemberi bejelentéskor prezentált demo festéshez képest.

A bemutatón az is megerősítést nyert az Aprilia-vezér Massimo Rivola révén, hogy a Trackhouse technikai szinten szorosabbra fűzi a kapcsolatát a noalei gyártóval: az egyik versenyző, konkrétan Oliveira ugyanis a gyári versenyzőkkel megegyező specifikációjú motort, azaz a 2024-es legfrissebb verziót kapja majd meg.

trackhouse-aprilia-3

A Trackhouse Aprilia a mezőny többi részéhez hasonlóan február elején, a sepangi hivatalos teszt keretein belül gurul először pályára.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: