DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 14. kedd
F1

„A McLarennel akarok vb-t nyerni” – Norris

Családjának tekinti a wokingi F1-es istállót, és a bizalmát is szerette volna kifejezni feléjük a korai hosszabbítással a brit – pedig amúgy élvezi a pletykákat.

Péntek délután a McLaren bejelentette, hogy szerződést hosszabbított Lando Norrisszal: akárcsak egy nappal korábban a Ferrari és Charles Leclerc esetén sem lehet tudni, hogy pontosan hány évre szól a megállapodás, a közlemény csak a „többéves” jelzőt használja, és mivel a britnek eleve 2025 végéig szólt a kontraktusa, így az biztos, hogy legalább 2027-ig elkötelezte magát a wokingiakhoz.

Norris a bejelentés kapcsán tartott sajtóbeszélgetésen elárulta, hogy azért döntöttek ennyire korán a hosszabbítás mellett, hogy ezzel vegyék elejét a Red Bull-lal vagy más csapatokkal kapcsolatos pletykáknak. De a brit arról is beszélt, hogy a McLarent érzi a családjának és hisz benne, hogy velük elérheti a céljait a Formula-1-ben:

„Mindig is meg akartam győződni arról, hogy a McLaren jelenti a jövőm. Természetesen átmentünk néhány keményebb éven az utóbbi időben, és a dolgok egyértelműen nem úgy alakultak 2020-ban, 2021-ben, 2022-ben és 2023 elején, ahogy azt reméltük, de azóta sok minden változott” – utalt Norris a tavalyi évad második felében látott feltámadásra, valamint a McLaren infrastrukturális fejlesztéseire és szakember-igazolásaira.

f1-norris-mclaren-2023



„Tekintettel arra, hogy mit csináltunk tavaly, mit érhetünk el még a jövőben és mi jön még számunkra a személyzet és az infrastruktúra fejlesztése kapcsán, és figyelembe véve azt, hogy ezzel a csapattal vagyok a kezdetek óta, folytatni akarom a történetemet, hogy elérjem a célomat, hogy futamokat és bajnokságokat nyerjek – és a McLaren az a csapat, amellyel ezt meg akarom tenni.”

„Ők hoztak fel az F1-be, ők adták nekem ezt a lehetőséget, szóval bizonyos szempontból úgy érzem, hogy tartozom nekik, de nagyon is része vagyok ennek a családnak és rendkívül élvezem, hogy itt lehetek. Ez mindig sokat számít: nem akarok másik csapathoz csatlakozni, hogy esetleg ne élvezzek ott semmit.”

„Része vagyok a családnak és izgatott vagyok emiatt, különösen azért, amilyen úton haladunk: úgy vélem, ez volt a legfontosabb tényező mind közül, és úgy döntöttük, megnézzük, hova vezet el ez mindannyiunkat” – fogalmazott a még mindig csupán 24 éves pilóta.

 

Ezzel biztosította bizalmáról a McLarent

Norris azt is elmondta, hogy azért is írt alá korán, mert megtehette és nem akart ezzel a kérdéssel foglalkozni, főleg a 2026-os új szabályok fényében. Pedig elmondása szerint ő egyébként élvezi olvasni a róla szóló híreszteléseket, annak viszont örül, hogy ezzel a hosszabbítással elköteleződést és bizalmat mutathat a McLaren irányába:

f1-norris-mclaren-2023-2

„Igazából élveztem őket, mindig élvezettel olvasom, miket írnak. De nem igazán jelent nagy megkönnyebbülést számomra, mivel mindig arra koncentrálok, amire kell. Szerintem az egész csapat számára nem egyszerű azt látni, amikor az egyik pilótát, akivel együtt dolgozol, szóba hozzák másik istállóval, és olykor talán kérdőjelek is felmerülnek bennük.”

„Szóval részemről ezzel némi önbizalmat adok mindenkinek a McLarennél, megmutatom a bizalmamat az irányukba – szerintem ez a legfontosabb és ennek örülök a legjobban a hosszabbítás kapcsán. Így még jobban biztosítottam őket, hogy elkötelezett vagyok a csapat iránt és maradok, és biztosítva vannak afelől, hogy a McLarent választottam a Ferrarival, a Red Bull-lal, a Mercedesszel vagy bármely más szóba jöhető istálló helyett.”

„Szóval inkább számukra megkönnyebbülés, mint nekem. Én élvezem látni a pletykákat és konspirációkat.”

A várható további pilótapiaci mozgásokról a Formula Podcast legfrissebb adásában beszéltünk:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: