Kormány

Átadták a Családbarát köznevelési intézmény díjakat

Tíz éve született meg az ötlet, hogy rendezzenek Pedagógus Expót.

2024.01.27 17:01MTI

Az oktatás és a nevelés segítségével lehet erősíteni a magyarság és az anyanyelv összetartó erejét - mondta a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára szombaton Budapesten, a Pedagógus Expón, amelyen átadták a Családbarát köznevelés intézmény díjakat.

Balatoni Katalin elmondta: tíz éve született meg az ötlet, hogy rendezzenek Pedagógus Expót, amely az első néhány évben még 80, 120, majd 300 résztvevős konferenciával valósult meg. Ezután léptek egy nagyot előre annak érdekében, hogy minél több pedagógust tudjanak megszólítani Magyarországról, a Kárpát-medencéből és a diaszpóra magyar közösségeiből.

Szerettek volna egy olyan napot adni a pedagógusoknak, amelyen megélhetik mindazt, ami összeköti őket: a szakma, az elhivatottság, a közös célért - a gyerekekért, a magyar nemzetért, a magyar társadalom jelenéért és jövőjéért - dolgozás - emelte ki a helyettes államtitkár.

Balatoni Katalin úgy fogalmazott, fontos egy nemzetben gondolkodni, hiszen "akárhol is éljünk a világban, a magyarság, az anyanyelv és a kultúra összetart", ezeket pedig az oktatás és a nevelés segítségével lehet megtartani és erősíteni.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által alapított, második alkalommal átadott Családbarát köznevelési intézmény díj célja a kiemelkedően családbarát működésű köznevelési intézmények szakmai munkájának elismerése, emberbarát jó gyakorlatok megismertetése, valamint a társadalom figyelmének felhívása az ilyen élenjáró intézményekre.

Elismerést vehetett át a Bugyi Nagyközségi Csemete Bölcsőde, a Kompolt-Nagyút Gyermekkertész Óvoda és Bölcsőde, a gödi Búzaszem Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a veszprémi Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola és a budapesti Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.