Úttorlaszok, lángoló teherautók és óriási elégedetlenség - döbbenetes videón az Európát megrázó gazdatüntetések

demonstration agriculture Horizontal
A French farmer with a sign on his tractor reading 'we're walking on our heads' drives to disturb traffic on the departmental road 137 between Rennes and Saint-Malo to protest over taxation and declining income, near Tinteniac on January 24, 2024. Europe's farmers are in revolt. The fury has led to road blockages and tractor parades in the past few weeks, with farmers taking their protests to the street in France, Germany, Poland and Romania, after the Netherlands earlier. From rising fuel costs to anger over green regulations to what farmers' say is unfair competition from Ukrainian imports, the list of grievances is long. (Photo by DAMIEN MEYER / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy döbbenetes videó látott napvilágot, ahol részletesen bemutatják azt, hogy hogyan tüntetnek a gazdák szerte Európában. Hatalmas tüntetések vannak Németországban, Franciaországban, Spanyolországban. Az Európai Unió dilettáns intézkedései és az olcsó ukrán gabona ellen tiltakozó gazdák protekcionista intézkedéseket követelnek, jobb fizetéseket és a hazai mezőgazdaságot támogató politikákat szeretnének. Bizonyos helyeken hatalmas blokádok vannak az autópályákon, kormányhivataloknál. A következő videón látható, amint különböző tiltakozási formákat felhasználva, hogyan hívják fel a figyelmet az elégedetlenségükre. 
Vágólapra másolva!

A tüntetés folytatásaként a francia gazdák ma 14 órától

elzárják a Párizsba és más nagyvárosokba vezető főutakat

- írta a Le Figaro. Konkrétan az FNSEA és a Young Farmers (JA) azt tervezi, hogy blokkolja Párizs megközelítését a fővárosba vezető 7 autópályán.(A1, A4, A5, A6, A10, A12 és A13.)

A portál azt írta Párizs körül 30-40 kilométeres körzetben, az Île-de-France régió körgyűrűjének, a Francilienne-nek a közelében állítják meg traktoraikat az úton. Minden elzárási ponton mintegy 70-80 traktort helyeznek el a forgalom leállítására.

Taxisok is tüntetnek

A gazdálkodók után a taxisok úgy döntöttek, hogy hétfőn blokkolják a Bordeaux-i körgyűrűt, a Párizs és Spanyolország közötti közlekedési csomópontot. A taxisok a betegszállítás díjazási feltételeinek újratárgyalását követelik - írta a portál.

A Bordeaux Métropole and Gironde Taxi Union (STBMG) 500-800 taxi mozgósítását jelentette be a blokádhoz. A prefektúra megerősítette, hogy több száz autóra számítanak ezen az úton, amelyet már múlt szerdától péntekig több száz dühös gazda blokkolt.

15 ezer rendőr próbálja feltartani a gazdálkodókat

A kormány 15 ezer rendőrt és csendőrt mozgósított hétfőre, hogy megakadályozzák a traktorok bejutását a nagyobb városokba - jelentette ki Gérald Darmanin belügyminiszter vasárnap este, hozzátéve, hogy "nagy mértékletességre" szólította fel a rendőröket.