DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 12. vasárnap
F1

Kiderült, mi lesz a 2024-es F1-es Ferrari neve

A bemutatójára ugyan még két hetet várnunk kell, de az már eldőlt, hogy az előző évek tradícióit követi a Scuderia az F1-es versenygép névadásában.

A Ferrari esetén rendszerint nemcsak az autó festése, hanem az elnevezése is komoly érdeklődésre tart számot. Nos, bár a dizájn leleplezésére még várnunk kell a két hét múlva, egész pontosan február 13-án esedékes bemutatóig, a maranellóiak a névről már lerántották a leplet.

Amellyel nem okoztak túl nagy meglepetést, ugyanis Charles Leclerc és Carlos Sainz idei masinája az SF-24-es nevet fogja viselni. A kód megfejtése nem bonyolult: az SF betűk természetesen a Scuderia Ferrarira utalnak, míg a kötőjel utáni szám az adott évszámot jelöli.

 

Mint arra a vörösök a közleményükben rá is mutatnak, ez a formátum rendre visszaköszön a turbó hibridéra kezdete óta. 2015-től indult el a trend az SF15-T-vel, amelyet az SF16-H követett, de volt szerencsénk SF21-es autóhoz is 2021-ben.

Igaz, kivétel is adódott bőven: a 2019-es SF90 a csapat alapításának 90. évfordulója előtt tisztelgett, a 2020-as SF1000-es az olasz istálló 1000. nagydíja előtt, míg a 2022-es versenygép az első Ferrari-versenyautó kigördülésének 75. évfordulója alkalmából kapta az F1-75 nevet.

f1-ferrari-2023-teszt



Az SF-24-est tehát február 13-án láthatjuk majd, ám az egyelőre kérdéses, hogy milyen keretek között. Tavaly egyértelműen a Ferrari produkálta a leglátványosabb autóbemutatót azzal, hogy élő közönség előtt, a fioranói tesztpályájuk gurították ki a versenygépet, ám a Formula.hu értesülései és egyéb sajtóhírek szerint a vörösök idén sokkal visszafogottabb és zártabb eseménnyel készülnek.

A 2024-es F1-es Ferrarit, amelyet állítólag „95 százalékban” átalakítanak az elődjéhez képest, s amely Marc Gené szerint biztató visszajelzéseket ad a szimulátorban, a február 21-től 23-ig esedékes bahreini előszezoni teszten láthatjuk majd először pályára gurulni a mezőny többi tagjával együtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: