Migráció

DK: a jól fizetett magyar munkaerőt kell támogatni, nem a vendégmunkát

A Demokratikus Koalíció szerint a "magyarok nyílt elárulása, hogy az Orbán-rendszer kifejezetten a vendégmunkások alkalmazásához köt egy adókedvezményt".

2024.01.29 15:43MTI

A Demokratikus Koalíció a jól fizetett magyar munkaerőt támogatja az alulfizetett vendégmunkával szemben - mondta hétfői, online sajtótájékoztatóján Varga Ferenc, az ellenzéki párt politikusa.

A független parlamenti képviselő arról beszélt, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda egyik törvényjavaslata olyan cégeknek adna jelentős adókedvezményt, amelyeknél legalább hatvan százalékban EU-n kívüli vendégmunkások dolgoznak.

A Demokratikus Koalíció szerint a "magyarok nyílt elárulása, hogy az Orbán-rendszer kifejezetten a vendégmunkások alkalmazásához köt egy adókedvezményt". Ennek az ellenkezőjét kell csinálni, meg kell tiltani, hogy valakit azért rúghassanak ki a munkahelyéről, hogy egy EU-n kívüli vendégmunkást vegyenek fel helyette - fogalmazott a DK bér- és munkaügyi árnyékminisztere.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.