Megszökött egy majom a skót állatkertből, továbbra is keresik

Vágólapra másolva!
Továbbra is keresik azt a majmot, aki megszökött egy vadasparkból Skóciában. Hétfő este felcsillant a remény, hogy a japán makákó, aki vasárnap átugrott a ketrece kerítésén, belefáradt az egyedüllétbe, mert többen is látták a környéken.
Vágólapra másolva!

A japán makákó még vasárnap reggel hagyta el a skót felföldön található vadasparkot - írta a Bors. A majmot hétfőn a Cairngormsban található Highland vadaspark közelében látták a helyi lakosok, de azóta más bejelentés is érkezett. Keith Gilchrist, a Highland vadaspark igazgatója elmondta:

A Cairngorms hegyimentők felajánlották, hogy hőkamerás drónjukkal támogatják a keresést.

A Cairngorm hegyimentő csapat vezetőjének testvére egyébként a makákók viselkedésének elismert szakértője a Kiotói Egyetemen.

Az egyik elmélet szerint a majom azért ugrott át a kerítésen, hogy a szaporodási időszak feszültségei elől meneküljön

- a park makákócsoportjában ugyanis két domináns hím van, és az elszabadult másik hím fiatalabb és kevésbé magabiztos, mint a többi.

Egy szemtanú, aki látta a makákót elmondta:

Bár az eltűnt makákó nem jelent veszélyt az emberekre vagy háziállatokra, azt tanácsolták a lakosságnak, hogy ne közelítsék meg, és bármilyen észlelés esetén értesítsék a rendőrséget vagy az állatkertet - írta a Guardian.