Túl alacsonyra engedte a friss portok minőségi szintjét a Nintendo?

Nagyon nehéz elképzelni, hogy a Batman: Arkham Trilogy Switch kiadása hogyan mehetett át a teszteken.

Sok Switch felhasználó várta az erősebb platformokra már évek óta elérhető, Batman: Arkham Asylum, Batman: Arkham City és Batman: Arkham Knight című játékokat az összes DLC-jükkel egybegyúró Batman: Arkham Trilogy című alkotást, amely a csúszások után végre elérhetővé vált a Nintendo aktuális konzolján.

Ez akár örömteli pillanat is lehetne, de úgy néz ki, hogy valami nagyon félrecsúszott a fejlesztés során, ugyanis a három játékot tartalmazó csomagot nehezen futtatja a kézikonzol. A Batman: Arkham Asylummal és Batman: Arkham City-vel még csak-csak elboldogul, bár harcok közben látható akadások vannak, a Batman: Arkham Knight már látványosan szenved, a képkockasebesség  nem ritkán másodpercenként 20 alá megy, és időnként akár fél percig tartó leállás történik, amikor a kép megmerevedik a kijelzőn, így a játékos nem igazán tudja eldönteni, hogy a program lefagyott-e, vagy nem. Általában nem, ha kellően türelmes a felhasználó, akkor 40-50 másodperc után folytathatja a játékot a következő nagyobb leállásig.

A teljesítménygondok mellett még játékmenetet érintő, végigjátszást akadályozó hibák is vannak, amelyek annyira véletlenszerűek, hogy még egyszer nekifutva a küldetésnek, akár még sikerülhet is abszolválni azt. Sajnos azonban ezek a hibák annyira sűrűek, hogy teljesen tönkreteszik a játékélményt.

Az első kérdés, ami felmerül, hogy a Nintendo hogyan engedheti, hogy egy cég ilyen portot adjon ki. A konzoloknál általában van egy kiadói minőségi mérce, amit a platform tulajdonosa határoz meg, és ha túlságosan rossz az eredmény, akkor nem engedik megjelenni az adott címet. A Batman: Arkham Trilogy tipikusa egy olyan alkotás, amelynek helyből bele kellene esnie ebbe a kategóriába, és nehéz megérteni, hogy a Nintendo miért engedte a program kiadását.

Arra alapvetően számíthattak a játékosok, hogy grafikailag erősen vissza lesz véve a minőség, elvégre a Switch hardvere már a megjelenéskor is elavultnak számított, de nem is a grafika adja el a Nintendo konzolját, hanem az élmény. Ezt azonban nagyon rontják az akadozások, a több másodperces leállások, illetve a játékmenetet érintő technikai hibák. Utóbbiakat nem szabadna megengednie a japán cégnek, hiszen általános bizalmatlanság alakulhat ki, elvégre itt nem tud a felhasználó jobb gépet vásárolni magának, ha nem tetszik neki a futtatási sebesség.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés