Kitiltotta az új Call of Duty, GeForce Now játékosait az Activision

A kiadó nemrég jelentette be, hogy elhárították a problémát, így elvileg mindenkit visszaengedtek.

Az online játékok egyik elmaradhatatlan része a csalás elleni védelem, amely esetenként, sőt, manapság egyre többször azonosít olyan tényezőket csalásként, amelyeknek ezekhez semmi közük. A Call of Duty: Modern Warfare 3 az egyik friss cím, amely több problémába is beleütközött már a megjelenése óta. Nemrég az ASUS ROG Ally kézikonzol overlay felületét tekintette csalásnak, amely kitiltást eredményezett az érintett játékosoknak, most pedig a GeForce Now szolgáltatás került sorra.

Az Activision szerint kis számú, GeForce Now platformon játszó Call of Duty felhasználó kitiltásban részesült, méghozzá a csalás elleni védelem hibás detektálása miatt. Arról a kiadó nem számolt be, hogy mit tekintett a rendszer csalásnak a GeForce Now felhőalapú játékszolgáltatáson belül, de az már biztos, hogy azonosították a problémát, és visszavonták az emiatt letiltott felhasználók elleni intézkedéseket.

A Call of Duty: Modern Warfare 3 csalás elleni védelme egyébként extrém érzékeny, nem ritkán generál olyan tiltásokat, ahol egyértelmű, hogy nincs csalás, és azt később kell manuálisan visszavonnia a fejlesztőknek. Ha valaki úgy érzi, hogy alaptalanul esett áldozatául ennek a védelmi rendszernek, akkor azt jelezze a szóban forgó cím hivatalos terméktámogatási oldalán.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés