Nacsa Lőrinc: Egyértelmű üzenetet küldtünk Brüsszelnek, hogy el a kezekkel a rezsitámogatástól

Nacsa Lőrinc, KDNP-s képviselő
Budapest, 2019. július 8. Nacsa Lőrinc KDNP-s képviselő napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. július 8-án. MTI/Kovács Attila
Vágólapra másolva!
A nemzeti konzultáción a magyar emberek egyértelmű üzenetet küldtek Brüsszelnek: el a kezekkel a rezsitámogatástól - mondta a KDNP frakcióvezető-helyettese szerdán az MTI-hez eljuttatott videójában.
Vágólapra másolva!

Nacsa Lőrinc azt mondta, Brüsszel elhibázott szankciós politikájának egyenes következménye volt az energiaárak elszabadulása, amely amellett, hogy 2023-ban egész Európa inflációját az egekbe lökte, a családokra is óriási terhet rakott.

Hozzátette, Magyarországon a rezsitámogatás átlagosan havi 181 ezer forint értékben segíti a családokat, így

ma Európában itt a legolcsóbb a rezsi.

"A dollárbaloldal hozzáállását ismerjük, hiszen ők be sem vezették volna a rezsicsökkentést sőt, ha ők lennének hatalmon, ki is vezették volna azt" - fogalmazott a politikus.

A Fidesz-KDNP továbbra is ki fog állni a rezsicsökkentés mellett, és nem hagyjuk, hogy Brüsszel újabb terheket rakjon a magyar emberek vállára - mondta a KDNP frakcióvezető-helyettese Forrás: MTI/Kovács Attila

Hangsúlyozta, Brüsszel is nyílt hadjáratba kezdett a rezsitámogatás ellen, hiszen hivatalos állásfoglalásukban azt mondták, hogy "az energiatámogatási intézkedéseket fokozatosan meg kell szüntetni".

Nacsa Lőrinc úgy folytatta, hogy

A Fidesz-KDNP éppen ezért továbbra is ki fog állni a rezsicsökkentés mellett és nem hagyjuk, hogy Brüsszel újabb terheket rakjon a magyar emberek vállára" - emelte ki a KDNP frakcióvezető-helyettese.