DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 15. szerda
F1

Alonso titka: A hiperfókusz

Régi versenyeket nézel, hogy a többiek stílusából és a riválisok stratégiáiból tanulsz, és emellett teljes odaadással csinálsz mindent – ez a hiperfókusz, a sikerek kulcsa Alonso szerint.

A tavaly a világbajnokságot a szezon előtti várakozásokat jelentősen felülmúlva a negyedik helyen záró Fernando Alonso, csapata, az Aston Martin saját médiafelületén beszélt arról, hogyan készül az előtte álló 2024-es idényre.

Mint a spanyol versenyző elmondta, a versenytársakkal kapcsolatos kíváncsiság, az ő vezetési stílusuk iránti érdeklődés kulcsfontosságú: „Folyamatosan azon gondolkodom, hogyan lehetnék gyorsabb a volán mögött, és hogyan lehetnék jobb versenyző.”

alonso-interlagos-podium



„Újranézek néhány korábbi versenyt, mert talán megláthatod a különböző nyomvonalakat, a különböző stratégiákat a többi csapatnál, a többi versenyzőnél, ez a kíváncsiság mindig megvan a versenyzőben, hogy jobbá válhasson. Sosem hagyhatod abba a tanulást, a fejlődést, így motiváltnak kell lenned azt illetően, hogy befogadd a tanulságokat.”

A kétszeres világbajnok spanyol, aki idén nyáron már 43. születésnapját ünnepli majd, azt a mentális attitűdöt, ami a sikereke kulcsa lehet, hiperfókuszként emlegeti: „Ahhoz, hogy az F1-ben győzni tudj, rendkívül koncentráltnak kell lenned, azaz hiperfókuszáltnak.”

„Ahhoz, hogy hozzá tudj tenni a sikerhez, extra elkötelezettségre, extra elszántságra van szükséged. Egyértelmű, hogy a hiperfókusz a kulcsszó, ha sikeresek akarunk lenni az F1-ben.”

alonso-podium-zandvoort

S hogy mit jelent a hiperfókusz? „A hiperfókusz azt jelenti, hogy teljes odaadással foglalkozunk azzal, amit csinálunk, méghozzá egységben, és azt az üzenetet küldjük mindenkinek, hogy azért vagyunk itt, hogy a hét minden napján, 24 órában dolgozzunk azért, hogy készen álljunk az új szezonra.”

„Mindenki 100 százalékon van. A 2023-as szezon hihetetlenül jó volt, a 2024-es pedig még jobb lesz” – zárta szavait a spanyol klasszis.

alonso-2023-bahrein

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: