DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Retro

F1-Archív: Maldonadónak nem maradt hely

Gyári csapatként száll be az Alfa Romeo, Dennis szerint a naracssárga a múlté, Brawn horgászversenyen a tesztidőszak közepén, Schumacher nem tartja magát legendának. Ilyen F1-es híreket olvastunk február 1-jén.

2023: Megegyezett a McLaren a Mercedesszel – a motorpartner beugróként Mick Schumachert is rendelkezésre bocsátja, ha az egyik állandó versenyző kidőlne. Közben Nyck de Vriestől sokat várnak a szakmában, korábbi edzője szerint úgy vezet, mint Nico Rosberg, és nagy jövő várhat rá az AlphaTaurinál.

2022: Nincs napirenden Nyck de Vries F1-es szereplése: korábban még az egyik legesélyesebb pályázónak tűnt a Williams megüresedő ülésére, mostanra azonban már szóba sem kerül a száguldó cirkusz, ha épp a főnökével beszélget a Mercedes tartalékosa. „Minden fiatalnak ez az álma. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy már egyáltalán nem is szeretnék a Formula-1-ben versenyezni egyszer. De most nem dolgozom ezért aktívan” – nyilatkozta de Vries.

2021: Azon morfondírozott másfél évtizeddel korábban a Ferrari, hogy egy teljes szezonra beülteti a Sauberbe a MotoGP-legendát, Valentino Rossit – ezt a Scuderia egykori elnöke, Luca di Montezemolo árulta el.

2020: Szergej Szirotkin szerint nehéz megemésztenie, hogy valószínűleg végleg vége számára az F1-es álomnak: az orosz egy szezont, a 2018-as töltött a Formula-1-ben a Williams színeiben, ám a következő idényben már lecseréltek Robert Kubica és George Russell révén nem maradt hely számára.

2019: Nevet vált a Sauber, a 2018-ban Alfa Romeo Sauber néven szereplő istálló Alfa Romeo Racingként folytatja, ezzel az olasz márka névadó szponzorból gyári csapattá válik, a Ferrarihoz, a Mercedeshez és a Renault-hoz negyedikként csatlakozva.

2018: Változik a Formula-1-es nagydíjak időbeosztása. A tradicionális 14 órás futamrajt 15:10-re módosul, közölte a Liberty Media. Az eltolt kezdéstől a nagyobb nézettséget várják.

2017: A hírek szerint a Mercedest meglepetésre elhagyó Paddy Lowe – a németek legfelső műszaki vezetője – március 1-jén csatlakozik új csapatához, a Williamshez.

 



2016: Eldőlt, mégsem Pastor Maldonado, hanem Kevin Magnussen lesz a visszatérő Renault egyik pilótája. A venezuelai egyidejűleg közölte, nem szerepel a 2016-os rajtrácson, másik csapat színeiben sem.

2015: A McLaren-főnök Ron Dennisnek markáns véleménye van arról az elképzelésről, hogy a csapatnak a hagyományos narancssárgára kellene cserélnie megszokott ezüst színeit, melyeket idén, a Honda érkezésével egy kis pirossal ötvöztek. „Erről már a csapatban is beszéltünk: azt mondják az emberek, miért nem lett narancssárga? Az a csapat régi színe! A válaszom, hogy épp azért, mert az a McLaren régi színe. Mi a francért akarnánk visszafelé menni?” – mondta Dennis, hozzátéve: változhat a szín, majd akkor, ha egy szponzor fizet érte.

 

2014: „Visszavonultam, nem viccből mondtam” – nyomatékosította a Mercedestől év végén távozó Ross Brawn. A szakember után egy horgászversenyre ment a Daily Mail bulvárlap, hogy arról faggatózzon, tényleg befejezte-e az F1-ben – Brawn szerint maguktól is kitalálhatták volna abból, hogy a tesztidőszak közepén egy horgászversenyen van.

2013: Bemutatkozott a Ferrari F138 Maranellóban, Fernando Alonso pedig kijelentette: indokolt a közvéleményt meglepő döntése, kihagyni az év első tesztjét, hogy helyette fizikai edzésre koncentráljon, így a legjobb formába hozhassa magát.

2012: Hó takarja be a fioranói tesztpályát, így a Ferrari is beismeri, elég valószínűtlen, hogy a két nap múlva tervezett filmnapra az új autó debütálásával sor kerül.

2011: Sűrű nap Valenciában: reggel bemutatkozott a Mercedes, Toro Rosso és Williams idei versenygépe, majd sor került az első tesztre, melyet Sebastian Vettel és a Red Bull címvédőként a legjobb körrel zárt.

 

2010: Michael Schumacher beült a Mercedesbe a valenciai tesztelés első napján, és harmadik köridőt futott Felipe Massa és Pedro de la Rosa mögött. Benyomásait ahhoz hasonlította, mint amikor 1991-ben először vezetett F1-es gépet.

2009: Ron Dennis is megemlékezett a napokban 73 évesen elhunyt Teddy Mayerről, aki 1970 és 1980 között, az ő érkezése előtt vezette a McLarent. „Korábbi és jelenleg is tartó sikereink Bruce-tól és Teddytől erednek” – mondta a csapatfőnök.

2007: Giedo van der Garde tegnap még a Super Aguri autóját tesztelte, és a terv szerint ma folytatta volna a körözést, ehelyett a Spyker bejelentette, hogy tesztpilótaként leigazolta a hollandot. A Super Agurit meglepetésként érte a hír, melyet ők is a sajtóközleményből tudtak meg: állítják, nekik harmadik versenyzői szerződésük van Van der Gardéval.

2006: Fernando Alonso zárta leggyorsabbként a szerdai tesztnapot Valenciában 5000 fős nézőközönség előtt, Valentino Rossi a mezőny közepén végzett a Ferrarival, csak egy másodperccel maradt el Michael Schumachertől.

2005: Először fog indiai pilóta versenyezni a Formula-1-ben. A Jordan „a világ leggyorsabb indiaija” néven emlegetett 28 éves Narain Karthikeyant szerződtette első számú pilótájaként – a hírt azonban nem a csapat, hanem Kartikeyan menedzsere jelentette be Mumbaiban.

 

2004: A BAR mindkét versenyzője, Jenson Button és Takuma Sato is első F1-es dobogójára pályázik a ma bemutatott 006-tal. Button a győzelmet sem tartja elképzelhetetlennek.

2003: Ralf Schumacher szerint az emberek a valósnál nagyobb jelentőséget tulajdonítanak a versenyzőnek az autóval szemben – kimondottan bátyja, Michael Schumacher sikerei gondol. Szerinte megfelelő csomaggal négy-öt versenyző lehetne világbajnok, köztük ő.

2002: „Nem vagyok legenda, csak valaki, aki elég szerencsés, hogy azt csinálhatja, amit tényleg szeret” – definiálta magát a négyszeres világbajnok Michael Schumacher.

2001: Egy kis bulvár: szakított Jacques Villeneuve és barátnője, Danii Minogue. 18 hónapot töltöttek egy párként, a pletykák pedig már esküvőt emlegettek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: