DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Motor

Pedrosa az élen, új aero az Apriliánál

A shakedownteszt első napjával félig felébredt téli álmából a MotoGP: a leggyorsabbnak a KTM tesztmotorosa bizonyult, a hondások és a yamahások még nem köröztek.

Mint már évek óta mindig, a teljes mezőny részvételével zajló hivatalos tesztet idén is megelőzi egy háromnapos úgynevezett shakedownteszt Sepangban, amelyen a MotoGP-s gyártók tesztversenyzői, az újoncok, valamint ezúttal az új formában felélesztett engedményrendszer kedvezményezettjei – jelen esetben a Honda és a Yamaha motorosai – vehetnek részt.

motogp-pedrosa-ktm



Ennek ellenére az első, csütörtöki napon egyik japán márka sem küldte még pályára a hivatalos versenyzőit, így például sem Joan Mir, sem Fabio Quartararo nem ült még motorra: a Crash.net információi szerint a Honda és a Yamaha egyaránt azt tervezte eredetileg is, hogy csak a második naptól kezdve számítanak a szolgálataikra. Így ma még tőlük is csak a tesztpilóták köröztek a maláj helyszínen.

Ahogy az várható volt, több motoron is megjelentek érdekes újítások, elsősorban aerodinamikai fronton: a Hondán, a KTM-en és a Ducatin is új szárnyak tűntek fel, de a legnagyobb figyelmet az Aprilia átalakított és újszerű hátulja kapta, amelyet a Crash.net tudósítója, Peter McLaren fotózott le a sepangi bokszutcában:

 

A köridőknek ugyan egy ilyen bejáratóteszten semmi jelentősége, de érdemes megjegyezni, hogy a legjobb időt a KTM tesztelője, Dani Pedrosa futotta, megelőzve az idei egyetlen MotoGP-újoncot, Pedro Acostát, valamint az osztrákok másik tesztmotorosát, az éppen a spanyol miatt visszafokozott Pol Espargarót.

A shakedownteszt első napjának eredményei:

1. Dani Pedrosa KTM Test Rider 1m 59.233
2. Pedro Acosta Red Bull GASGAS Tech3 +0.152
3. Pol Espargaro KTM Test Rider +0.182
4. Stefan Bradl Honda Test Rider +0.627
5. Michele Pirro Ducati Lenovo +1.633
6. Cal Crutchlow Yamaha Test Rider +1.780
7. Lorenzo Savadori Aprilia Test Rider +2.576

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: