DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 15. szerda
F1

Wolff: Beszéltem Freddel, jó a kapcsolatunk

Toto Wolff biztos benne, hogy Fred Vasseur is jó kapcsolatot épít majd ki Lewis Hamiltonnal, és nem haragszik jó barátjára azért, mert elvitte a sztárpilótáját.

A Formula.hu részvételével tartott sajtótájékoztatót pénteken Toto Wolff, a Mercedes vezére, akit természetesen Lewis Hamilton sokkszerű Ferrarihoz igazolásáról kérdeztek.

A  rengeteg érdekességet tartalmazó beszélgetést több részletben dolgozzuk fel, de Wolff kapott egy kérdést azzal kapcsolatban is, hogy milyen most a viszonya Fred Vasseurrel, a Scuderia egy éve hivatalban lévő vezérével.

Az közismert, hogy Wolff és Vasseur szoros kapcsolatot ápolnak évek óta, és Wolff szerint ezt nem változtatja meg azt, hogy Hamilton a francia csapatához távozik.

f1-vasseur-ferrari



„Nagyon tisztelem Fredet, nemcsak mint csapatvezetőt, hanem régi barátot is. Amikor átvette ezt a pozíciót a Ferrarinál, világos volt, hogy a tudása legjobbját kell nyújtania a csapat érdekében, és minden lehetőséget meg kell ragadnia” – mutatott rá a lényegre Wolff.

„Szóval nincsenek rossz érzéseim Fred felé azért, mert megpróbálja a legjobb alkalmazottakat leigazolni, a legjobb pilótát megszerezni. Ez egy kemény közeg, és amennyire én a legjobbamat nyújtom a Mercedesnek, ő annyira ezt teszi a Ferrarival.”

„Hogy beszéltem-e vele? Igen, többször is, minden héten beszélek vele több alkalommal. Ez olyan, hogy orrba akarjuk vágni egymást, de képesek vagyunk a küzdőtéren kívül tiszteletteljes kapcsolatot ápolni.”

Ami pedig azt a kérdést illeti, hogy szerinte vajon Vasseurnek is lehet-e olyan jó kapcsolata Hamiltonnak, mint amilyen viszonyt ő alakított ki a brittel:

„Biztos vagyok benne, hogy Fred képes lesz nagyon jó kapcsolatot építeni Lewisszal a főnökeként, efelől semmi kétségem nincs. Nagyon másképp csinálja a dolgokat, mint én, de nagyon sikeres.”

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: