Itt van Putyin üzenete a NATO-nak

Vágólapra másolva!
Oroszország csaknem teljesen megújította hadászati nukleáris erőit - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egy, az orosz fegyvergyártás történelmi központjában, Tulában megtartott fórumon, ahol üzent a NATO-nak is.
Vágólapra másolva!

- mondta.

- tette hozzá.

Az állította, hogy

a legújabb orosz fegyverek fölényben vannak a NATO-megfelelőikkel szemben, "ez nyilvánvaló tény".

Putyin méltatta az orosz hadiipar termelési tempóját, valamint termékeinek mennyiségét és minőségét. Elmondta, hogy a harckocsigyártás a háború kezdete óta az ötszörösére, a gépjárműveké pedig a hétszeresére nőtt, ami "tisztességes mutató".

Az elnök szerint csak az elmúlt másfél év alatt 520 ezer új munkahely jött létre az orosz hadiiparban, amely elsősorban ugyan a "különleges hadművelet" igényeit elégíti ki, de több milliárd dollár értékben tudott külföldre eladni.

Megismételte álláspontját, miszerint az orosz katonák "a mai neonácikkal harcolnak", akiket az "gazdáik" eszközként használnak az Oroszország elleni harcban, és hogy az "úgynevezett ukrán fegyveres erők", mivel mentőautókra lőnek, "terrorszervezetté váltak". Anélkül, hogy részletekbe bocsátkozott volna, azt mondta, hogy Moszkvában tudják, hogy Harkov megyében az ottani orosz visszavonulás után az ukrán fél olyan dolgokat követett el, "amilyenre csak a neonácik képesek".