DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 15. szerda
Motor

Acosta bukott, de így is a leggyorsabb

A Gas Gas Tech3 újonca meggyőző teljesítménnyel és a legjobb idővel zárta a MotoGP shakedowntesztjét Sepangban.

Szombaton folytatódott és egyúttal zárult a MotoGP úgynevezett shakedowntesztje Malajziában, amelyen a gyártók tesztmotorosai, az újoncok és az új kedvezményrendszer legalacsonyabb kategóriájába tartozó márkák – azaz jelen esetben a Honda és a Yamaha – hivatalos versenyzői vehettek részt.

Az időjárás az előző két napnál is jobban rányomta a bélyegét a programra: már kora délután is érkezett némi csapadék Sepangba, helyi idő szerint délután fél 5-kor viszont már erőteljesebben is leszakadt az ég, s ez végül idejekorán véget vetett a körözésnek.

motogp-acosta-teszt



A legjobb köridővel a napot – és ezzel az egész háromnapos gyakorlást – a MotoGP egyetlen 2024-es újonca, Pedro Acosta zárta: a tavalyi Moto2-es világbajnok az eddig is igen meggyőző teljesítményét 1:58,189-es körrel koronázta meg. A Gas Gas Tech3 spanyoljának produkciójába csak az rondít bele, hogy a Crash.net beszámolója szerint kora délután egy esést is elkönyvelhetett a 11-es kanyarban.

Acosta az éppen az ő debütálása miatt tesztversenyzővé lefokozott Pol Espargarót utasította maga mögé 66 ezredmásodperccel, majd következett a Honda és a Yamaha egy-egy motorosa Johann Zarco és Fabio Quartararo személyében. Dani Pedrosa szűk háromtizedes lemaradással az ötödik időt motorozta, megelőzve Joan Mirt és a Yamahával ismerkedő Alex Rinst.

motogp-zarco

Az első tízbe a Repsol Honda új igazolása, Luca Marini, a Yamaha-tesztelő Cal Crutchlow, valamint az LCR-es Takaaki Nakagami fért még be. A sort a Ducati, az Aprilia és a Honda tesztversenyzői zárták Michele Pirro, Lorenzo Savadori és Stefan Bradl révén.

Persze a köridőknél fontosabb volt a motorok és az újítások próbálgatása, utóbbiakból szép számmal rukkoltak elő a gyártók már a mostani három nap során. Újdonság szombatra is akadt: Crutchlow Yamahájának hátulján tűnt fel egy új hátsó szárny. A két japán gyártó a kedvezményeik révén a motorblokkal is szabadabban kísérletezhetnek, a Honda részéről Mir el is mondta, hogy új irányt vettek, de azt még nem tudják megmondani, hogy ez működni is fog-e.

A shakedownteszt ezzel véget ért, keddtől pedig következik a háromnapos hivatalos kollektív teszt ugyancsak Sepangban, ahol immár a teljes MotoGP-mezőny pályára gurul majd.

A shakedownteszt 3. napjának eredményei:

1. Pedro Acosta Red Bull GASGAS Tech3 (RC16) 1m 58.189s
2. Pol Espargaro KTM Test Rider (RC16) +0.066s
3. Johann Zarco LCR Honda (RC213V) +0.211s
4. Fabio Quartararo Monster Yamaha (YZR-M1) +0.249s
5. Dani Pedrosa KTM Test Rider (RC16) +0.289s
6. Joan Mir Repsol Honda (RC213V) +0.328s
7. Alex Rins Monster Yamaha (YZR-M1) +0.354s
8. Luca Marini Repsol Honda (RC213V) +0.746s
9. Cal Crutchlow Yamaha Test Rider (YZR-M1) +0.794s
10. Takaaki Nakagami LCR Honda (RC213V) +0.883s
11. Michele Pirro Ducati Lenovo (GP24) +1.141s
12. Lorenzo Savadori Aprilia Test Rider (RS-GP24) +1.811s
13. Stefan Bradl Honda Test Rider (RC213V) +2.910s

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: