DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 15. szerda
F1

„Schumacher nem akarta volna Hamiltont”

A Ferrari egyik igazi legendája megosztotta véleményét Hamilton átigazolásáról: szerinte a pályán dől majd el a csapaton belüli elsőség – és Schumacherről is mondott egy érdekeset.

A Ferrarival mindössze egyetlen futamot nyerő, ennek ellenére a vörösöknél valóságos legenda státusznak örvendő Jean Alesi a Corriere della Sera hasábjain fejtette ki véleményét Lewis Hamilton Maranellóba szerződéséről. A francia versenyző másokhoz hasonlóan Michael Schumacher leigazolásával hozta párhuzamba a hétszeres világbajnok átszerződését.

„Minden tiszteletem Fernando Alonsóé és Sebastian Vettelé, akik szintén bajnoki címekkel és óriási hírnévvel a hátuk mögött érkeztek Maranellóba, de Lewis személyisége és karizmája engem Schumacherre emlékeztet” – írta a francia, aki hangsúlyozta azt óriási érdeklődést, amit e páros összeállása generál.

hamilton-2023-launch



Alesi a történet azon szereplőjére is kitért, akiről sokan megfeledkeznek: Carlos Sainzra, akit igazi úriembernek nevezett, roppantmód méltatta a teljesítményét, és hangsúlyozta, hogy szerinte meg fogja találni az őt megillető lehetőséget, már csak azért is, mert Leclerc mellett is meg tudta állni a helyét.

De mi lesz Leclerc-rel Hamilton mellett? Vajon hogyan alakul kettőjük párharca? Nos, Alesi szerint ez nem előre eldöntött kérdés, sőt szerinte sokkal inkább a pályán dől majd el, kié lesz a csapaton belüli primátus. „Szerintem Hamilton bárkit beárnyékolhat, másrészt viszont Leclercnek megvan az esze és a tehetsége ahhoz, hogy jól játssza ki a kártyáit.”

leclerc-usa-1

„És lássuk be, az első számú pilóta kérdése ma már értelmetlen, hiszen már nem úgy van, mint az én időmben. Legyen szó bármelyik csapatról, technikailag lehetetlen különböző autókat pályára küldeni, ha belegondolunk, hogyan készülnek a karosszériák és a motorok. Éppen ezért úgy gondolom, hogy a kvalifikációk és a futamok fogják kialakítani a belső hierarchiát, ami, ha lehet, még izgalmasabbá teszi ezt a Ferrarin belüli, nagyon magas szintű összecsapást.”

Végül Alesi megosztott még egy gondolatot, amiről valószínűleg jókat lehet majd vitatkozni: „Még egy dolog eszembe jut, amit egyfajta csattanóként hozzátennék. Michael Schumacher, ahogyan én ismerem a gondolkodását és a tetteit, soha nem akarná Lewis Hamiltont a csapatába az ő oldalán...”

alesi-rb

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: