DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
Hírösszefoglaló

Hamilton búcsúzik – szombati F1-es hírek

A hétszeres bajnok az álmait követte, Schumachert és Albont is a lehetséges utódok közé sorolják, három nőt szerződtetett a Red Bull – szombati F1-es hírek és sztorik.

Természetesen szombaton, két nappal a valóságos földindulást jelentő átigazolás bejelentését követően is alapjaiban meghatározta az F1-es közbeszédet Lewis Hamilton Ferrarihoz szerződése. Megszólalt maga a hétszeres világbajnok is, aki első nyilatkozatában kifejtette, hogy gyerekkori álma teljesül ezzel az átigazolással.

wolff-hamilton-2022



Apropó, hétszeres világbajnok. Természetesen Michael Schumacher is szóba került ezzel az átigazolással kapcsolatban, Jean Alesi párhuzamot vont a két klasszis Maranellóba érkezése között, és annak a véleményének is hangot adott, hogy Schumacher nem akarta volna maga mellé csapattársnak Hamiltont.

A német legenda fiáról a harmadik F1-es Schumacher, Ralf nyilatkozott: szerinte unokaöccse, Mick jó választás lehet a Mercedes számára 2025-re. Romain Grosjean viszont inkább Alexander Albont tudná elképzelni abban az autóban, akinek a helyére Andrea Kimi Antonelli érkezhetne a Williamshez.

antonelli

Mi pedig arra vagyunk kíváncsiak, hogy az olvasóink mit gondolnak erről a kérdésről: szavazást indítottunk, szerintetek kinek kellene Hamilton helyére ülnie?

Kétségtelen, hogy az előttünk álló év legizgalmasabb történetszálainak egyike lesz Hamilton utolsó szezonja, melyet a Mercedes színeiben tölt, de nem csak ezért várjuk a 2024-es idényt – hogy még miért? Kiderül az ide kattintva elérhető összeállításból!

norris-abu-2

És a szezonkezdet bizony vészesen közeleg, a jövő héten négy újabb autót mutatnak be, ebből háromnak élőben is követhetjük a leleplezését – ide kattintva elérhető minden információ, amit a bemutatókról tudunk.

Az F1 Academyről is írhattunk ma, a Red Bull ugyanis bejelentette azt a három versenyzőnőt, akit a női szériában indítanak: egyet a Red Bull Racing, egyet az RB, egyet pedig a Red Bull „színeiben”. Szintén az energiaitalosokhoz kapcsolódik Alain Prost nyilatkozata, aki elmondta, hogy több okból is nagyra becsüli a negyedik bajnoki címére törő Max Verstappent.

f1-redbull2

Motorozzunk kicsit: a Gas Gas Tech3 újonca, Pedro Acosta zárta az élen a MotoGP sepangi shakedowntesztjét, melyen a gyártók tesztmotorosai, az újoncok és az új kedvezményrendszer legalacsonyabb kategóriájába tartozó márkák – azaz jelen esetben a Honda és a Yamaha – hivatalos versenyzői vehettek részt.

Végül pedig egy videót is hoztunk ma, melyben azt mutatjuk be, miért választották ki állandó rajtszámaikat a versenyzők. Tudtátok például, hogy Albont Valentino Rossi, Zhout Kobe Bryant, Gaslyt pedig Zinedine Zidane befolyásolta a döntésben?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: