DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 12. vasárnap
F1

Alonso: Az F1 nem egy jótékonysági esemény, bírnia kell a nyomást az Astonnak

Az Aston Martin csodásan kezdte a 2023-as szezont, azonban év végén csak az ötödik helyet tudták megszerezni. Alonso felhívta a csapat figyelmét, hogy most nehéz idők közelednek.

Azt követően, hogy egymás után kétszer is a hetedik pozícióban zárta a konstruktőri világbajnokságot az Aston Martin, aligha várta tőlük bárki is, hogy idén a Red Bull legnagyobb kihívói lesznek az első versenyeken.

A visszavonuló Vettel helyére Alonso érkezett, a spanyol pedig hatszor is dobogóra állt az első nyolc futamon, aztán viszont a fejlesztési versenyben lemaradtak a Ferraritól és a Mercedestől, a szezon hajrájára pedig a McLaren is megelőzte őket, így „csak” ötödikként fejezték be az évet.

Az Astonnak bírnia kell a nyomást

A 42 éves pilóta felhívta csapata figyelmét, hogy eddig teher nélkül dolgozhattak, jövőre azonban sokat várnak majd tőlük, ezt a terhet pedig el kell bírniuk.



„Ez a Formula-1, nem egy jótékonysági esemény. El kell bírnunk a nyomást és teljesítenünk kell” – idézi a Motorsport Week a spanyolt, aki a negyedik helyen fejezte be a szezont.

„Kissé fáj, hogy csak ötödikek lettünk, hiszen a szezon elején ettől jobb eredményre számítottunk. Számomra is kissé szürreális, hogy negyedik lettem egyéniben, hiszen a konstruktőri ötödik hely általában azt jelenti, hogy a két pilóta kilencedik és tizedik, szóval ez egy kissé álomszerű még nekem is.”

Jövőre előrébb kell lépniük

Az idei szezont végül 206 ponttal zárta Alonso, míg Lance Stroll csupán 74 pontot gyűjtött, így nem is csoda, ha Mike Krack szeretné majd meghosszabbítani a kétszeres világbajnok szerződését jövőre.

„Fontos lesz, hogy már az első versenyeken gyorsak legyünk, mert az megmutatná, hogy jó irányba haladunk. Ez volt az első szezon, mikor az Aston Martin versenyképes volt, ez pedig többek között a személyi változásoknak, az új gyárnak és a szélcsatornának köszönhető.”

„Ha ezt követően jövőre hátrébb végzünk, az csalódás lesz, szóval előrébb kell lépnünk. Idén ötödikek lettünk, így jövőre negyediknek, harmadiknak, másodiknak kell lennünk, majd meglátjuk, melyiket sikerül elérnünk. Ami engem illet, idén nyolcszor álltam a dobogón, jövőre is valami hasonlót szeretnék elérni.”

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es szezonösszefoglaló album és falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel megvásárolhatóak!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: