DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 16. csütörtök
F1

A teljesítmény döntheti el a belső harcot a Ferrarinál

Jean Alesi szerint Hamilton gigantikus médiaértéket hoz Maranellóba, de nem hiszi, hogy bárki is kinvezett elsőszámú versenyző lesz. Legalábbis eleinte.

Nem lesz elsőszámú pilóta a Ferrarinál 2025-ben – így látja a maranellóiak korábbi F1-es versenyzője, Jean Alesi.

A franca expilóta a Corriere della Serának adott interjút Lewis Hamilton átigazolása kapcsán, és úgy fogalmazott, hogy majd a két versenyző teljesítménye fogja kialakítani a belső hierarchiát.

230015-spanish-gp-thursday-gallery_resize_1



„Szerintem Charles tisztában van azzal a ténnyel, hogy egy év múlva egy olyan pilóta lesz a csapattársa, aki nagyon versenyképes. Hamilton nagyon erős a versenyzői intelligencia terén, és ehhez hozzájön az is, hogy ha belegondolunk, gigantikus médiaértékkel bír” – mondta Alesi.

„Szerintem Hamilton bárkin képes felülkerekedni, ugyanakkor Leclerc-nek megvan az esze és a tehetsége ahhoz, hogy kijátssza a saját lapjait. De az a probléma, hogy ki az elsőszámú pilóta, ma már jelentéktelen. Nem olyan már a helyzet, mint az én időmben, ma már egyetlen csapat sem tud eltérő autókat pályára küldeni a karosszéria, vagy a motor szempontjából.”

„Ezért gondolom azt, hogy az időmérők és a futamok fogják meghatározni a belső hierarchiát, ami lehet, hogy a Ferrari belső konfrontációját még lenyűgözőbbé teszi majd” – tette hozzá a francia, aki korábban képes volt futamot nyerni a Ferrarival.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: