DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 15. szerda
F1

Hamilton nyerőgéppé teheti a Ferrarit?

A Scuderia korábbi szakembere szerint Hamilton lehet a hiányzó láncszem Maranellóban, aki a Ferrari élére állhat 2025-től.

Sokat vár Lewis Hamilton Ferrarihoz érkezésétől Rob Smedley, a Scuderia korábbi mérnöke. A  vörösöknél közel egy évtizedet lehúzó szakember úgy látja, hogy jó alapokra építkeznek Maranellóban, Hamilton pedig pont azt a pluszt teheti hozzá, amire szükség van.

„Szerintem ő annyira profi, hogy minden területen emelni fogja a csapatot. A különbség véleményem szerint az én (és Fernando Alonso) ottani idejéhez képest az, hogy az utóbbi években megmutatták a bennük rejlő potenciált. Még tavaly is megmutatták, hogy azon nagyon kevesek közé tartoztak, akik ténylegesen képesek voltak néha kihívás elé állítani a Red Bullt, főleg az időmérőkön. Vannak területek, ahol javulniuk kell ahhoz, hogy valóban harcolhassanak a vb-címért” – mondta Smedley az F1 Nation podcastnek.

f1-ferrari-2023



„Szerintem az egyértelmű, hogy Lewis lehet a katalizátora a csapat kikristályosodásának. Az F1-ben egy csapatnak néha csak valami kis extra segítségre van szüksége, hogy azt az egy százalékot megtehesse, ami néha nagy különbséget tud eredményezni.”

Hamilton pedig egy olyan pluszfaktor lehet Maranellóban, ami pont ezt az egy százalékot hozhatja magával és nyerőgéppé teheti a Ferrarit.

„Ugyanez történt a Red Bull-lal a nehéz időszak után, amikor elkezdtek nyerni, már nehézzé válik abbahagyni. Szinte különös közbelépések kellenek ahhoz, hogy megállítsák a csapatot, mondjuk elhagyja őket a kulcsversenyző, felbomlik az istálló, ilyesmi – így zárulnak le a domináns időszakok.”

„Az olyanok, mint Lewis, ők egyszerűen nyerőgépek, a győzelem élteti őket hétről hétre, és ha ilyen emberek vezetik a csapatodat, akkor nehézzé válik kikapni. Szerintem talán ezt fogjuk majd látni a Ferrarinál.”

Az átigazolást részletesen értékeltük a Formula Podcast legutóbbi adásában:

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: